Археолози откриха древни гробове на амазонки в Русия …Археолози от Института

...
Археолози откриха
древни гробове на амазонки в Русия …Археолози от Института
Коментари Харесай

Археолози откриха древни гробове на амазонки в Русия

Археолози откриха древни гробове на амазонки в Русия …Археолози от Института по археология при Руската академия на науките откриха място, където са били заровени четири дами на друга възраст. Учените допускат, че заровените са били амазонки, защото до тях били положени оръжия.Гробът на амазонките е открит в региона на Острогожск (Ostrogozhsk), Воронежска област. Най-възрастната жена от умрелите, носела на главата си огромна церемониална шапка.По света се описват древногръцките легенди за амазонките. Това е народ, състоящ се от дами, които се срещали с мъже от други нации единствено с цел да заченат деца. Убивали или изпращали мъжките си чеда при бащите си, а девойките били възпитавани в техните обичаи.Амазонките боравили доста добре с оръжията си. Дори изгаряли или изрязвали едната си гърда, с цел да им е по-удобно да стрелят с лък.

 a1 - Археолози откриха антични гробове на амазонки в Русия
Къде са живели амазонките, е противоречив въпрос. Древните създатели показват разнообразни места, а някои пишат за територията на модерна Турция. Херодот считал, че амазонките са живели в региона на Меотида (Meotida), Азовско море и по река Таис (Дон).
Други антични създатели пишат, че земите на амазонките са били ситуирани в Скития (Scythia), Северното Черноморие, като се загатва, че те били враждуващи със скитите и нападали техните земи.Четете още: Необичайни и малко известни артефакти от древносттаАмазонките се загатват в разнообразни антични документи, в това число съветската „ Повести временных лет “. Все още има диспути сред историци и археолози дали амазонките изобщо са съществували в реалност. Например, има версия, че съпругите на сарматите, които са употребявали оръжия не по-зле от мъжете, са наричани амазонки.Новата находка на съветските археолози способства за тези разногласия, доказвайки, че родината на амазонките не е Турция, а донските земите.

 Снимка: Институт по археология РАН
Снимка: Институт по археология РАН Гробницата съдържал скелети на момиче на към 12–13 години и дами на възраст 20–29 години, на 25–35 години и на 45–50 години. Погребението е датирано – втората половина на ІV в. прочие н. е.Всички са били заровени с оръжия до себе си,което приказва,че са били войни.

 Снимка: Институт по археология РАН
Снимка: Институт по археология РАН В изследваната част на могилата са открити 130 стоманени стрели, желязна кука под формата на птица, детайли от конска сбруя, керамични части, 7 стоманени меча, огледало, две копия, кости на разнообразни животни.Най-ценната находка била аксесоар за глава, направена от злато и съвършено непокътната. Подобни „ шапки “ се назовават ​​калафи и преди този момент са били откривани единствено в най-богатите „ царски “ скитски могили.

 Снимка: Институт по археология РАН
Снимка: Институт по археология РАН

 Снимка: Институт по археология РАН
Снимка: Институт по археология РАН

 Снимка: Институт по археология РАН
Снимка: Институт по археология РАН Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР