Археолози откриха следи от викингски кораб, заровен в земята в

...
Археолози откриха следи от викингски кораб, заровен в земята в
Коментари Харесай

Откриха следи от викингски кораб в надгробна могила в Норвегия

Археолози откриха следи от викингски транспортен съд , заровен в земята в югоизточната част на Норвегия , съобщи Франс прес. Откритието може да способства да се хвърли светлина върху експедициите на тези изкусни мореплаватели през Средновековието .

 
Характерната форма на транспортен съд е открита благодарение на радар на дълбочина към половин метър подземен в надгробна могила над викингски гроб в Халден , на югоизток от столицата Осло .
Norway makes rare discovery of Viking ship traces
— FRANCE 24 (@FRANCE24) " В средата на гроба открихме нещо, което се отличава от останалото и е с формата и размерите на викингски транспортен съд “, съобщи архитектът Кнут Паше от Норвежкия институт за проучвания върху културното завещание . „ В какво положение е съхранена находката е незнайно. Там сигурно е имало транспортен съд, само че какво количество дървен материал е останало от него не е ясно ". През епохата на викингите , които кръстосвали по военните и търговски морски пътища в Северна Европа от 8-ми век до 11-ти век, било традиция военачалници да бъдат погребвани на борда на кораби, затрупани под могили.


 
Досега в Норвегия са били открити едвам три съхранени в положително положение викингски кораба, измежду които този на Осеберг през 1903 година Те понастоящем са изложени в Музея на викингските кораби покрай Осло .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР