Археолози откриха останките на 7200-годишен скелет на жена ловец-събирач в

...
Археолози откриха останките на 7200-годишен скелет на жена ловец-събирач в
Коментари Харесай

Откриха древна човешка ДНК, непозната досега в световен мащаб

Археолози откриха останките на 7200-годишен скелет на жена ловец-събирач в Индонезия, който има „ ясно изразена човешка линия “, несрещана до момента на никое място другаде по света.

Сравнително непокътнатата вкаменелост, принадлежала на 17-18-годишна тийнейджърка, е заровена във варовикова пещера в Южно Сулавеси.

Изследването, оповестено в списание Nature, е съдействие сред индонезийски и интернационалните откриватели. Разкопките са почнали през 2015 година

„ Това е първият път, когато някой оповестява за откриването на антична човешка ДНК от обширния островен район сред континентална Азия и Австралия “, споделя Адам Брум, археолог от Австралийския проучвателен център за еволюция на индивида към университета Грифит в Бризбейн, който е началник на изследването, заяви Агенция Франс Прес.

Брум има поради област, разпростряла се от Калимантан и Ломбок до западния завършек на Папуа, която е известна на учените като Валаса.

Разкопките са били изключително предизвикателни, защото ДНК е могла елементарно да се разгради в тропическия климат.
 Изнасилвач е хванат десетилетия по-късно посредством ДНК на заченатото при закононарушението дете Изнасилвач е хванат десетилетия по-късно посредством ДНК на заченатото при закононарушението дете
Британски съд вкара за 11 години зад решетките изнасилвач въз основа на ДНК доказателства от неговата щерка, зачената при посегателст...

" Много рядко се среща ДНК на античен човек във влажните тропици - по тази причина това е толкоз щастливо изобретение ", споделя Брум.

Анализът на ДНК разкри, че дамата е част от население, обвързвано със актуалните папуаси и коренните поданици на Австралия. Геномът обаче е обвързван и с незнайна до момента друга човешка линия, която не се среща на никое място другаде по света.

Изследването оспорва предходните теории за времето на идване на разнообразни групи хора в района.

" Това демонстрира какъв брой малко знаем за ранната човешка история на Валасовите острови в Индонезия ", показва Брум. 

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР