Археологическо разследване в Перу намери следи от най-крупното жертвоприношение на

...
Археологическо разследване в Перу намери следи от най-крупното жертвоприношение на
Коментари Харесай

Нечовешко! Разкриха масов гроб на 140 деца в Перу

Археологическо следствие в Перу откри следи от най-крупното жертвоприношение на деца в региона. При изследването на интернационален екип от учени е открит всеобщ гроб на 140 деца. Не е изключено това да е и най-голямото в света детско жертвоприношение, за което човечеството до момента знае.

Според учените злокобният обред е осъществен към преди 550 години в района Либертад, близо до скалиста околност край Тихия океан. Останките на децата – девойки и момчета, са откри в религиозна сграда, построена преди повече от 3000 години.

При разкриването на региона с изключение на човешките кости са открити и остатъци от 200 на брой лами. Археолозите допускат, че те произлизат от 1400 година, когато мястото е населявано от империята Чиму.

Те разясняват, че при изпълняването на жертвоприношението са намерили гибелта си дечица сред 5 и 14-годишна възраст. Убитите животни, от своя страна, са били най-вече на година и половина.

От изданието Нешънъл Джиографик, където е оповестено проучването, излиза наяве още, че при смъртоносния обред най-вероятно са били извадени и сърцата на жертвите. Освен това телата им са били положени по строго избран метод.

Индианците от Чиму обитавали крайбрежието на Перу до към 1475 година. Предполага се, че те били надвити от инките след голям брой борби.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР