Археологическите разкопки на древния римски град Мисионис край Търговище бяха

...
Археологическите разкопки на древния римски град Мисионис край Търговище бяха
Коментари Харесай

Децата от летния лагер на разкопки в древния Мисионис

Археологическите разкопки на античния римски град Мисионис край Търговище бяха посетени от деца от варненската фондация „ Владиславово ”. Те минаха повече от 12 км в поход през горите на Стара планина, с цел да доближат до античните разкопки. За всички тях срещата с историята вън от образователната стая беше същински вълнуваща. За първи път децата видяха онлайн по какъв начин археолозите изследват артефакти, минали през епохи до наши дни.

Посещението на Мисионис е част от програмата на летния лагер „ 7 дни в зелено ”, осъществен от Фондация „ Владиславово “ с финансовата поддръжка на Обществения дарителски фонд „ За Варна ”. В план вземат участие деца на възраст сред 10-14 години. Програмата включва три разнообразни модула – ролеви игри, работа в екип, екологично образование, насочване измежду природата и други В продължение на една седмица деца от двата центъра за социална поддръжка към фондацията се любуват на незабравими срещи с природата в хижа „ Младост “ край Търговище.

По време на изследователските походи в покрайнините на хижата децата събраха билки и цветя, от които създадоха красиви хербарии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР