Археологическата находка на столичната улица "Малко Търново" е от късно-османския

...
Археологическата находка на столичната улица "Малко Търново" е от късно-османския
Коментари Харесай

Археологическата находка на столичната улица „Малко Търново“ ще бъде запазена

Археологическата находка на столичната улица "Малко Търново " е от късно-османския интервал, а не от римския, както бе съобкено в началото. Зидът бе оголен по време на ремонтни действия. Находката е ъгъл на постройка, която е от интервала 18. – 19. век. Предстои археологическата находка да бъде консервирана и да продължат ремонтите на улицата.

Ремонтът на ул. „ Малко Търново “ стартира преди седмица и включва възобновяване на настилките по улицата, на стъпалата и капаците на шахтите, ремонт на канализацията и замяна на уличното осветяване, монтиране на нови парапети и детайли на градското обзавеждане. Проектът се осъществя като резултат от публично-частно партньорство сред строително-инвестиционната компания BLD, която финансира дейностите по възобновяване на пространството, архитектурно студио „ Серафимов “, което подарява безплатно архитектурния план, и Столичната община.

На две публични разисквания напролет жителите на София споделиха своите визии за плана за възобновяване на една от най-обичаните улички на София и се одобри общото схващане, че историята, събрана на нея, би трябвало да бъде показана по явен и забележим метод. Като продължение на плана през миналата седмица се организираха и две работилници, които разгледаха богата история на емблематичната софийска улица с техниките на дизайнерското мислене и включващия дизайн. С присъединяване на близо 30 индивида с разнообразни специалности и опит бяха основани истински хрумвания за визуализирането на богата история на ул. "Малко Търново ". Ремонтът на улицата се възнамерява да завърши през септември, а резултатите от двете работилници ще служат за ентусиазъм в работата по визуализиране на историческия роман, градските легенди и митове, които пази ул. "Малко Търново " на своите скромни 60 метра.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР