Арх. Йордан Павлов, общински съветник от групата на ГЕРБ и

...
Арх. Йордан Павлов, общински съветник от групата на ГЕРБ и
Коментари Харесай

Експерт с важна информация за индустриалната зона, обновяването на Аспарухов парк и новата сграда на МГ във Варна

 Арх. Йордан Павлов, общински консултант от групата на ГЕРБ и член на комисията по " Архитектура и градоустройство “ в локалния парламент, разяснява предпочитани тематики за Варна като построяването на новата индустриална зона, превръщането на Аспарухов парк във втора Морска градина и реализирането на плана за нова постройка за Математическата гимназия във Варна, съобщи кореспондент на

" Добре знаем, че построяването на новата индустриална зона е измежду целите в работата на Община Варна през 2021 година За тази цел в тазгодишния общински бюджет са заложени над 3 млн. лв. за направа на Подробен устройствен план на зоната, която ще се простира върху повърхност от над 10 000 дка. Индустриалната зона  ще бъде ситуирана на едно извънредно стратегическо място. Има връзка с Автомагистрала " Хемус “,  с ж.п. линии, с  три пристанища, едно от които е Варна – Запад. През тази зона минава и захранващият тръбопровод от Девня, има непосредствена и важна  връзка и с летище Варна. Това е едно стратегическо и  извънредно комфортно за бизнес място, а като прибавим и университетите във Варна и квалифицираните фрагменти, които излизат от тях,  съм уверен, че Индустриалната зона е с огромно значение  за стопанската система, освен в районно, само че и в национално отношение ", разяснява арх. Йордан Павлов.

Той разкри по какъв начин се движат процедурите по обновяването на Аспаруховия парк във Варна.

" Стигнахме досега, в който можем да възложим паркоустройствения проект, в който към този момент действително можем да забележим какво ще се случи в тази зона. Ще преценим дали там може да бъде основан дребен лунапарк, какво е се случи с Аспарухов вал, дали ще има зона за експозиция или сцена, ще се реши алейното и парково осветяване. Този проект ще покаже бъдещото лице на парка ", разяснява специалистът. 

Той засегна и още една значима тематика за града, тази за построяването на новата постройка на Математическата гимнадия " Д-р Петър Берон ":

" За МГ бяха гласувани средства за създаване на Подробен устройствен план и разчистване на имота. В този имот има подземна инфраструктура, която би трябвало да бъде изместена. Това в допълнение утежнява процеса, само че имаме заложени средства и за това. Едва откакто това бъде осъществено, ще се премине и към проектирането на самата нова постройка на Математическата гимназия ", добави арх. Павлов.

Повече вижте във видеото!

 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР