Арестуваният вчера кмет на карловското село Войнягово Тодор Танковски е

...
Арестуваният вчера кмет на карловското село Войнягово Тодор Танковски е
Коментари Харесай

Кметът на село Войнягово поискал 150 лв. подкуп

Арестуваният през вчерашния ден кмет на карловското село Войнягово Тодор Танковски е изискал 150 лв. от човек, с цел да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене за противозаконен рандеман на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на Войнягово, оповестяват от Районната прокуратура в Карлово.

 Кметът на Войнягово задържан с рушвет
Кметът на Войнягово задържан с рушвет

Полицаи са го задържали на паркинг в Карлово.

Уточнява се, че досъдебното производството е било формирано на 18 юни с разпит на очевидец, който е декларирал, че Танковски е изискал 150 лв., с цел да спомогне на разположение, което е разследвано за друго закононарушение, да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене - за противозаконен рандеман на инертни материали от коритото на река Стряма.

До момента е открито, че на 18 юни в Карлово, сред Танковски и горепосоченото лице е била уговорена среща на паркинг в централната част на Карлово, като на Танковски била предадена поисканата сума .

Непосредствено след предаване на сумата, управляваният от Танковски автомобил бил спрян за инспекция и при осъщественото претършуване била открита сума в размер на 150 лева, в купюри от 20 и 10 лв., за които той декларирал, че сумите са за потребностите на кметство Войнягово. Иззет е и мобилният му телефон , от който се е водела връзката сред двамата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР