Арестувани са ръководителят на обекта и трима оператори на строителна

...
Арестувани са ръководителят на обекта и трима оператори на строителна
Коментари Харесай

Продължава издирването на хора под срутилия се мост в Патра

Арестувани са ръководителят на обекта и трима оператори на строителна техника

Продължава издирването на хора, които може да са останали в капан под останките на срутилия се през вчерашния ден мост край гръцкия град Патра в Пелопонес, предава гръцката национална телевизия ЕРТ, представена от Българска телеграфна агенция.

Според малкия екран четиринадесет души са ранени при случая, а един човек е изгубил живота си.

По случая гръцката полиция е арестувала ръководителя на обекта и трима оператори на строителна техника.

Мостът е бил избран за срутване и придвижването по него е било неразрешено. Вчера компанията „ АВАКС “, участваща в плана, уточни в изказване, че след прекъсване на работа на обекта за отмора, там са останали хора, макар възбраната и взетите ограничения за сигурност.

Заместник-министърът на инфраструктурата и превоза Никос Тахиаос съобщи пред малкия екран, че за идващия ден е било планувано разрушение на моста, само че ненадейно е станало това сриване. Той добави, че има въпроси по отношение на спазването на всички ограничения за сигурност на строителния обект, които ще бъдат разследвани.

Председателят на Организацията за обмисляне и отбрана от трусове Евтимиос Лекас заяви пред ЕРТ, че е било известно за сериозните проблеми със стабилността на моста, като за задачата през 2021 година са стартирани ремонтни действия по него на стойност 6,5 млн.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР