Арестувани са 21 членове на престъпна организация, сред които и

...
Арестувани са 21 членове на престъпна организация, сред които и
Коментари Харесай

Разбиха канал за внос на нелегален алкохол от България в Гърция, 21 души са арестувани

Арестувани са 21 членове на незаконна организация, измежду които и водачът на спиралата, за разпространяване на незаконен алкохол от България в Гърция. По делото има най-малко още девет души, които са открити.

Многочленна тайфа е спечелила милиони евро от незаконен импорт на алкохол на гръцкия пазар. Според полицията трафикантите са пренасяли огромни количества алкохолни питиета от България, които са били трафикирани за продажба във винарски мазета, минимаркети, заведения за публично хранене и развлекателни центрове в Гърция. 

Според полицейското следствие контрабандата е почнала  нелегалната активност през март 2022 година Нелегалният алкохол от България, е транспортиран с камиони. Алкохолните питиета са укривани в особено направени палети, за да не бъдат видяни при инспекция.

За краткотрайно предпазване на контрабандния алкохол са употребявани хранилища в региона на Евия, а незаконният товар по-късно е прехвърлян към хранилища в Атика, където са поставяни подправени гръцки етикети върху бутилките. Количествата алкохол са пренасяни към винарски мазета, минимаркети, компании за кетъринг, както и развлекателни центрове в региони на Атика, Солун и други елементи на Гърция.

От осъществените претърсвания в складови пространства, компании и транспортни средства в Атика и Солун са открити 19 588 бутилки алкохолни питиета, 50 000 етикета на маркови алкохолни питиета, два камиона и пет автомобила, 7144 евро, 30 мобилни телефона и редица други атрибути.

Що се отнася до укритите мита и налози от иззетото количество алкохолни питиета, те надвишават сумата от 200 000 евро, а съгласно полицейското следствие незаконната организация е трафикирала над 500 000 бутилки, което дава отговор на сума от няколко милиона евро противозаконни облаги. Конфискуваната сума ще бъде импортирана във Влогово-заемна каса, бутилките ще бъдат предадени на митническите органи, а проба от алкохолните питиета ще бъде изпратена за проучване. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР