Арестуваната преди 10 дни адвокатка Румяна Тодорова от Враца и

...
Арестуваната преди 10 дни адвокатка Румяна Тодорова от Враца и
Коментари Харесай

Задържаната от ГДБОП врачанска адвокатка излиза от ареста срещу гаранция

Арестуваната преди 10 дни адвокатка Румяна Тодорова от Враца и щерка ѝ Деница Тодорова излизат от ареста, реши Апелативният профилиран углавен съд. Двете бяха арестувани откакто от прокуратурата оповестиха, че са разкрили незаконна група за измами, свързани с споразумяване на дипломи за университети, подправяне на документи, настаняване на възрастни хора в старешки домове и други закононарушения.

Заедно с двете дами, за присъединяване в незаконната група бяха арестувани Иво Иванов-Борката и Иван Тодоров, а спецсъдът в началото остави и четиримата в ареста.

Днес втората инстанция е решила да освободи юрист Тодорова против гаранция от 5 000 лв., а щерка ѝ Деница, която съгласно обвиняването се е представяла единствено за юрист при активността на групата, ще бъде под домакински арест. Останалите двама обвинени остават дефинитивно зад решетките.

Според проверяващите участниците в групата намирали хора и ги уверявали, че против възнаграждение могат да им уредят всевъзможни услуги, които обаче в никакъв случай не правили.
При претърсванията в жилищата на обвинените бяха открити печати на всевъзможни институции, на нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, оръжия, опиати, както и самоделна бомба с 400 грама тротил, батерия, магнит и механизъм за активация посредством отдалечено, показаха от прокуратурата. Открита беше и цифрова фреза за произвеждане на монети от един лев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР