Арестуван е 59-годишен мъж от Пордим, който е произвел огнестрелни

...
Арестуван е 59-годишен мъж от Пордим, който е произвел огнестрелни
Коментари Харесай

Арестуваха мъж в Пордим, произвеждал автомати в гаража си

Арестуван е 59-годишен мъж от Пордим, който е създал огнестрелни оръжия в гаража си. Това заяви Владимир Николов - наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Плевен.

Вчера на база на получена оперативна информация, чиновници на полицията в Пордим са претърсили и иззели от вкъщи на обвинения 9 самоделни огнестрелни оръжия и съществено количество муниции - 559 патрони, 22-ри диаметър.

Престъплението е разкрито. Привлечен е към наказателна отговорност 59-годишния мъж от Пордим и му е повдигнато обвиняване за закононарушение "държане на огнестрелни оръжия и муниции без съответно позволение ". Задържан е за 72 часа. Ще се изиска от съда непрекъсната мярка "задържане под стража ".

Касае се за много сериозна, изключителна социална заплаха на съответното осъществено действие - огромен брой оръжия и съществено количество муниции, разяснява прокурор Николов. По думите му са събрани първични доказателства, че оръжията са създадени от обвинения. Използвани са елементи от два типа въздушни пушки и други елементи, като са съединени изцяло годни огнестрелни оръжия. Назначени са експертизи и е потвърдено изрично, че с тези оръжия е създаван изстрел, сподели прокурорът.

Предстоят разпити на очевидци, назначени са експертизи.

"Налице са доказателства, че обвиненият по делото е предоставял огнестрелни оръжия на други лица. Предстои тези лица да бъдат открити и разпитани. По изказване на обвинения той е предоставял оръжието без да е получавал финансова полза, само че това може да бъде защитна версия. Произвеждани са в домашни условия - в гаража. Той има съответни механически умения, не е осъждан, няма материали до момента за него в системата Министерство на вътрешните работи. Официално се води незает. Има умения по стругарство. Дал е пояснение, че това му е занимание. Имаме данни че е предоставял такива оръжия на две лица ", разяснява прокурорът.

Директорът на ОДМВР Красимир Начев означи, че оръжията са със сгъваем приклад, имитират автомат "Калашников ", 22-ри диаметър са, с инсталиран заглушител, което разрешава прикрито носене. По думите му задачата на това произвеждане е да стигне до втори, трети лица, само че с помощта на полицията в Пордим не е съумяло да стигне до пазара.

Вчера след обед е формирано делото и дейностите по него са на ранен стадий, уточни прокурорът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР