Арестуван е 43-годишен турски тираджия и са му повдигнати обвинения

...
Арестуван е 43-годишен турски тираджия и са му повдигнати обвинения
Коментари Харесай

Митничар отказва 1500 евро рушвет от тираджия с иманярско съ...

Арестуван е 43-годишен турски камионджия и са му повдигнати обвинявания за принасяне на археологически полезности и опит да подкупи митничар с 1500 евро, оповестиха от Окръжна прокуратура - Хасково.

Случката се разиграла на пункта Капитан Андреево. В камиона били открити общо 131 монети. Сред тях 94 златни римски, византийски, персийски и малоазийски с датировка от V век до XІ век и 37 сребърни средновековни дирхами. Цялото богатство не е разпознато и записано по съответния ред и не било съпроводено с документ за генезис и за способа на придобиването. ​Общата стойност на монетите е 40 000 лв..



" Установено е, че обвиненият купил археологическите полезности от Турция, като за тях платил 10 000 $. Монетите. ​Имал желание да ги продаде на двойна цена в страна в Западна Европа ", разясниха от прокуратурата.

При влизането на нашия граничен пункт ​43-годишният мъж не заявил монетите. Те били открити при инспекция от митничар. ​За да не му ги конфискуват, ​шофьорът ​предложил рушвет от 1500 евро. Инспекторът не взел парите и незабавно уведомил дежурен проверяващ служител на реда. " Археологическите полезности са конфискувани по съответния законов ред и приложени като материални доказателства по делото ", допълниха от държавното обвиняване. ​

Турският жител е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в съда за установяване на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР