Арестувахме 10 души за трафик на мигранти в Бургаско. Акцията

...
Арестувахме 10 души за трафик на мигранти в Бургаско. Акцията
Коментари Харесай

Разбиха банда за трафик на мигранти в Бургаско

Арестувахме 10 души за трафик на мигранти в Бургаско. Акцията тече е момента. Това сподели пред бТВ началникът на Главна дирекция " Гранична полиция " Антон Златанов.

" Тази проведена незаконна група бе извънредно дейна. Тя се занимава с незаконен трафик на мигранти. Акцията е под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас. По-късно през днешния ден или на следващия ден, когато сме подготвени, взаимно ще дадем изказване, само че сега към този момент имаме 10 арестувани. Може би те ще се усилят ", добави той.

" Това са хора, които се занимават с организация и трафик на мигранти. Става въпрос за доста ясно структурирана група. През ноември ударихме още една такава ", напомня Златанов. 

За да бъде обезвредена една такава група, тя би трябвало да е правила известно време незаконната активност, която да следим и документираме, добави той. 

Шефът на граничарите посочи, че разрушената тайфа в Бургаско е била с ясни йерархични равнища – с водач, помощници и т.н. 

" Детайли нямам право да експортирам. Трябва да ги огласим дружно с прокуратурата ", добави той.



" Лятото беше извънредно откъм мигрантски напън. Тогава имахме с 50% растеж с съпоставяне със същия сезон от миналата година. Горещите три месеци от 2023 година са най-тежките от 10 години обратно ", съобщи Златанов. 



Той твърди, че по оградата към този момент няма дупки, само че посочи, че до края на месеца ще започва публичната поръчка за построяването на 10-километров сектор в Странджа, за който предшественичката му Росица Димитрова бе споделила, че е без техника и видеонаблюдение.

" Това е голям административен и учредителен труд. Парите ще бъдат сполучливо усвоени. Предстои оповестяването в уеб страницата на Агенцията за публични поръчки ", посочи шефът на Групово дело " Гранична полиция ".

" Всяка група, която желае да мине оградата, или я прескача със стълба, или я реже. Абсолютно е несъмнено, че на идващия ден патрулите ни обхождат цялата ограда и там, откъдето е срязването, тръгваме и сме заловили групата. Имаме и ремонтна част, която на същия ден отстранява провалите. Единствените проблеми са в регионите до Царево, където имаше отнесени мостови уреди по граничната линия, за което се нуждаехме от в допълнение планиране и от тежка строителна техника ", добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР