Арестуваха за 24 часа шофьора на катастрофиралия сръбски автобус на

...
Арестуваха за 24 часа шофьора на катастрофиралия сръбски автобус на
Коментари Харесай

Арестуваха шофьора на катастрофиралия автобус, местят в “Пирогов“ две от пострадалите деца

Арестуваха за 24 часа водача на авариралия сръбски рейс на Автомагистрала „ Тракия “. По първична информация той е потърпевш по-леко и евентуално е със счупена ръка. Пробите му за алкохол и опиати са негативни. Най-вероятно през днешния ден ще му бъде повдигнато обвиняване.
Прочетете още
Първоначалните версии за злополуката са или неточност на лидера, или техническа нередовност. Късно нощес рейсът е бил изместен от мястото на случая, придвижването в региона обаче към момента не е пуснато поради замърсяване на платното с масло и гориво от рейса. Очаква се през днешния ден да бъде осъществен още един обзор на мястото на злополуката.

„ Колегите са пристигнали съвсем незабавно на мястото, на към четвъртата минута. Установено е, че става въпрос за аварирал сръбски рейс 48 сръбски жители. По неизяснени условия транспортното средство е напуснало пътното платно, навлязло е в пътната канавка, където е станала злополуката. Към момента имам информация, че 28 жители са прегледани в центъра за незабавна здравна помощ, 14 от тях са настанени за лекуване. В по-тежко положение са към 3 деца”, споделиха още от полицията.

Две от децата, потърпевши при злополуката, ще бъдат превозени тази заран в Детска неврохирургия на „ Пирогов”. В момента те са настанени в болничното заведение в Стара Загора. Това заяви пред публицисти служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

„ В момента в болница са настанени 14 души - двама възрастни и 12 деца. Децата са постоянни, като се изключи две от тях. Едното, което беше в по-тежко положение и за което имахме огромни терзания, е нормализирано хемодинамично, контактно, съответно и е в схващане. Ще се наложат оперативни интервенции. Другото детенце, което е в травматичен потрес и с контузия на горен крак, от сутринта е в малко по-тежко положение. То е с фебрилитет. И двете деца ще бъдат превозени в „ Пирогов” със специфичен екип. Имаме спогодба с неврохирурзите там. Възрастните хора все още са в положително състояние”, добави министърът на опазването на здравето.

„ 9 от потърпевшите са малолетни - сред 7 и 12 години, три са малолетни - във възрастовата група сред 14-17 и двама възрастни. Към момента лекарите откриват травматичните увреждания. Децата, които не са в болница, са минали през центъра на здравна помощ и са пуснати. Те са с пълнолетните придружители на групата. Днес ще бъде известена и дирекция „ Социално подпомагане” за да ни окажат помощ с настаняване на децата, до момента в който родителите им дойдат в България”, изясни Надежда Белчева, зам-районен прокурор.

Припомняме, че в неделя вечер рейс със сръбска регистрация, пренасящ деца, катастрофира на Автомагистрала „ Тракия”. Пострадаха 17 деца. Инцидентът стана сред 217 и 218 км в посока София, като рейсът се е обърнал на една страна в канавката.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР