Арестуваха сина на “Ел Чапо – лидер на най-мощната наркоорганизация

...
Арестуваха сина на “Ел Чапо – лидер на най-мощната наркоорганизация
Коментари Харесай

Арестуваха сина на “Ел Чапо” – лидер на най-мощната наркоорганизация в Мексико

Арестуваха сина на “Ел Чапо ” – водач на най-мощната наркоорганизация в
Лидерът на мексиканския наркокартел “Синалоа ” Овидио Гусман, наследник на намиращия се пандиза Хоакин “Ел Чапо ” Гусман, е бил задържан от мексиканските управляващи, оповестиха петима чиновници, осведомени с въпроса, представени от Ройтерс.

Новината за залавянето пристигна след нощ на принуждение в град Кулиакан в северния щат Синалоа, дом на едноименния наркокартел и една от най-мощните организации за трафик на опиати в света.

Овидио, който се трансформира в основна фигура в картела “Синалоа ” след арестуването на татко му, беше арестуван за малко през 2019 година от силите за сигурност, само че бързо освободен, с цел да постави завършек на насилственото отмъщение от страна на бандитите от картела, написа news. bg.


Популярни инфлуенсърки починаха в ужасяваща злополука в Уругвай (ВИДЕО)
Съединените щати предложиха премия от 5 милиона $ за информация, водеща до ареста или осъждането на Овидио.

Залавянето му идва единствено дни преди срещата на върха на северноамериканските водачи в Мексико сити идната седмица, на която президентът на Съединени американски щати


Един от мексиканските чиновници сподели, че залавянето на Гузман евентуално ще се окаже добре пристигнало допълнение към съдействието сред Съединени американски щати и Мексико във връзка с сигурността преди визитата на Байдън.

В четвъртък сутринта силите за сигурност се опитваха да овладеят насилието в отговор на ареста в региона на Кулиакан, подклаждано от сътрудниците на Гузман, сподели същият чиновник.


Сагата с избора на ръководител продължава, Маккарти загуби и седмия избор
Летището на града беше затворено и ще остане по този начин до четвъртък вечерта, се споделя в “Twitter ”.

Местното държавно управление прикани хората да останат на закрито и сподели, че учебните заведения и административните служби са затворени заради насилието. Непроверени видеоклипове в обществените медии се появиха, показващи интензивна пукотевица, в това число от хеликоптери през нощта.

Бяха издигнати и улични блокади.
“Молим жителите на Кулиакан да не напущат домовете си заради блокадите, зародили в разнообразни елементи на града ”, написа кметът на Кулиакан Хуан де Диос Гамес в “Туитър ”

65-годишният Хоакин Гузман беше наказан в Ню Йорк през 2019 година за трафик на опиати за милиарди долари към Съединените щати и скрит план за ликвидиране на свои врагове. Той излежава доживотна присъда в пандиза “Супермакс ” в Колорадо, най-сигурният федерален затвор в Съединени американски щати. източник bg voice.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР