Арестуваха секретаря по правни въпроси на президента Румен Радев -

...
Арестуваха секретаря по правни въпроси на президента Румен Радев -
Коментари Харесай

Арестуваха за търговия с влияние президентския секретар Пламен Узунов

Арестуваха секретаря по правни въпроси на президента Румен Радев - Пламен Узунов. Най-вероятно повода за задържането му са разменени известия с предприемача Пламен Бобоков, за които прокуратурата заяви по-рано през днешния ден.

От приложените от държавното обвиняване фотоси на чатове сред двамата излиза наяве, че Бобоков е получил от Узунов правосъдното решение, с което се анулира възбраната за корабоплаване на кораба "Бадр ". Секретарят го е изпратил на предприемача 6 дни преди решението да бъде оповестено в уеб страницата на Върховния административен съд. По тази причина се води следствие за търговия с въздействие.

В момента се прави претършуване на дома на Узунов в столичния квартал "Кръстова вада ".

Бизнесменът Пламен Бобоков е притеглен като обвинен по формираното досъдебно произвеждане, като му е избрана мярка за неотклонение "Гаранция " в размер на 1 млн. лева, която е бил задължен да внесе до 14 юни в това число. Тъй като обаче това не е било направено, той е арестуван за 72 часа.

В хода на досъдебното произвеждане е направена компютърно-техническа експертиза на конфискувани мобилни телефони и таблети, употребени от обвинените по делото. Информацията, оценена в хода на същата, надвишава 200 GB. От наличието от проучвания мобилен телефонен уред и мобилна компютърно-информационна система на Бобоков излиза наяве, че той е комуникирал с разнообразни получатели, включително лица с имунитет, висши държавни чиновници, както и с подсъдими и обвинени лица по каузи на Специализирана прокуратурата, част от които се укриват в чужбина за отбягване на наказателна отговорност.

Очаква се в Спецпрокуратурата да дойде и русенският прокурор Николай Николов, защото чат връзка с предприемача пламен Бобоков го уличава, че е търсил подпомагане от него, с цел да бъде определен за областен прокурор на Русе.

По делото стана ясно и че има връзка сред Бобоков и президента по отношение на изпращането на дипломат в Либерия. Самият Пламен Бобоков сподели, че той се е виждал с президента преди 2-3 години, а с Пламен Узунов се познават.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР