Арестуваха независим кандидат за кмет на Дупница. Това потвърди говорителят

...
Арестуваха независим кандидат за кмет на Дупница. Това потвърди говорителят
Коментари Харесай

Кандидат кмет се оказа обявен за международно издирване, задържаха го

Арестуваха самостоятелен претендент за кмет на Дупница. Това удостовери представителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил, съобщи Българска телеграфна агенция.

Задържането на Методи Захаринов става след решение на Централната изборна комисия, което бе взето през вчерашния ден след постъпило искане от заместител на основния прокурор при ВКП.

Повод за него е получено съобщение от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Кюстендил, че в Шенгенската осведомителна система е въведен сигнал от Република Гърция за интернационално търсене на българския жител Методи Захаринов. Повдигнатото обвиняване против него е за подправяне на евробанкноти.

Към момента на постъпване на уведомлението лицето е претендент за кмет на община Дупница. На съображение член 160, алинея 1 ИК записаните претенденти не могат да бъдат арестувани от регистрацията до оповестяване на изборните резултати без позволение на ЦИК. То обаче е обещано.

Захаринов е арестуван за 72 часа нощес на излизане от село Самораново, където бил на предизборна среща. Предстои през днешния ден прокуратурата да внесе искане в съда за непрекъснатото оставяне на Захаринов в ареста.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР