Арестите бяха извършени по законов и демократичен начин, категоричен беше

...
Арестите бяха извършени по законов и демократичен начин, категоричен беше
Коментари Харесай

Председателят на парламента: Арестите бяха по законов начин и без показност

" Арестите бяха осъществени по законов и либерален метод ", безапелационен беше ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, който разяснява задържането в четвъртък на водача на ГЕРБ и някогашен министър-председател Бойко Борисов.

Според Минчев, при акцията на Министерство на вътрешните работи, в границите на която дружно с Борисов бяха арестувани за 24 часа пиарът му Севдалина Арнаудова и някогашният финансов министър Владислав Горанов, служителите на реда са работили професионално и без да търсят показност.

Тримата арестувани излязоха от ареста на идващия ден, а от държавното обвиняване показаха, че няма задоволително данни за привличането им към наказателна отговорност.

„ Получава се институционален спор сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Факт е, че се натрупаха много години, в които прокуратурата не убеждава обществото, че поставя старания да проверява сигнали, когато те касаят някогашните ръководещи “, счита Минчев.

„ Прокуратурата не може да убеди обществото, че е добросъвестна в своите старания в следствието. Министерство на вътрешните работи извърши съответни дейности по необходимост, което е напълно законова процедура на Наказателно-процесуалния кодекс. Извърши я по един, биха споделил, рационален метод. Трябва да отчетем, че в акцията, извършена в четвъртък, нямаше безусловно никаква показност. Нямаше наблягане върху обстоятелството, че се касае за арест на видни политически фигури “, уточни още ръководителят на Народното събрание в ефира на " Дарик ".

Според Минчев няма и причинно-следствена връзка сред визитата на министъра на защитата на Съединени американски щати у нас Лойд Остин и провелата се полицейска акция. Не стои на дневен ред изпращането на военна помощ от България в Украйна, увери още веднъж той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР