Арести в Иран заради сваления украински самолет. Все още не

...
Арести в Иран заради сваления украински самолет. Все още не
Коментари Харесай

Рохани обеща справедливи наказания след свалянето на украинския самолет

Арести в Иран поради сваления украински аероплан. Все още не е явен броят на арестуваните, както и позициите, които те заемат. Иранският президент Хасан Рохани съобщи, че ще бъде основан специфичен съд, който да проверява злополуката, при която починаха 176 души.

" Непроситма неточност ", за която ще има " осъдени ", увери иранският президент.
Хасан Рохани, президент на Иран: Сериозността на обстановката изисква правосъдната система да сътвори специфичен съд с почитан арбитър и специалисти. Това не е елементарен случай. Целият свят ни гледа.
Гледа обаче и цялостен Иран. Закъснялото самопризнание за виновността провокира вълна от неодобрение. По публични данни при митингите през последните четири дни са били арестувани към 30 души.
 © БГНЕС
Отговорност за злополуката към този момент пое командващият военновъздушните сили на Ислямската републиканска армия. Според Рохани, който е някогашен пълководец от иранската противовъздушна защита, за сходна покруса не може един човек да носи отговорност.
Хасан Рохани, президент на Иран: За хората е значимо, всеки, който в този случай е показал неточност или немарливост, да бъде открит. Всеки, който би трябвало да бъде осъден - да бъде осъден.
61 от жертвите на злополуката към този момент са разпознати. Тленните им остатъци ще бъдат предадени на фамилиите им. Почти седмица след злополуката остава въпросът за какво при военни удари, Техеран не е затворил въздушното си пространство за цивилен полети.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР