Арести в Белгия, протести от Испания, затруднения на транспорта във

...
Арести в Белгия, протести от Испания, затруднения на транспорта във
Коментари Харесай

Протестите на Жълтите жилетки във Франция обхванаха и съседните страни

Арести в Белгия, митинги от Испания, усложнения на превоза във Англия: протестното придвижване на "жълтите жилетки " против покачването на налога върху горивата, което визира превоза в цяла Франция, стартира да се отразява и в прилежащи страни, съобщи Франс прес.

Протестите във Франция, които включват блокиране на пътища, "затрудняват превозвачите, които всеки ден пресичат границата с Франция, и пречат на свободното придвижване на стоките ", съобщи испанското външно министерство.

Във вторник граничният контролно-пропускателен пункт Ирун в испанската Страна на баските беше затворен за тежкотоварни транспортни средства в продължение на няколко часа, което провокира тапи с дължина до 13 км.

В митинга си до френските и европейските управляващи Мадрид приканва Франция "да вземе всички нужни ограничения за гарантиране на свободното и безвредно придвижване на артикули ".

През 2017 година Франция е била най-големият клиент на испанския експорт с дял от 15 %, или 41,6 милиарда евро.

На брега на Ламанша към 30 стачкуващи затрудниха придвижването по автомагистрала А16, водеща към тунела под Ламанша, който се употребява от хиляди пътуващи за Англия камиони.

В Белгия двама мъже бяха задържани след конфликти при проява на "жълти жилетки " наоколо до петролен склад на френската компания Тотал в южната част на страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР