Арестът на русенския бизнесмен Пламен Бобоков е бил извършен незаконно,

...
Арестът на русенския бизнесмен Пламен Бобоков е бил извършен незаконно,
Коментари Харесай

Пламен Бобоков е бил арестуван незаконно

Арестът на русенския предприемач Пламен Бобоков е бил осъществен нелегално, без да има причина за задържането и по този метод е нарушена Европейската спогодба за правата на индивида. Това е записано в решение на Софийския областен съд, с което се анулира ареста, осъществен предишното лято.

Бобоков е обвинен по общо три каузи. В началото на предишния юли той бе арестуван в деня, в който прокурори отидоха да претърсват президентството. Впоследствие стана ясно, че предприемачът е имал дейна връзка с президентския секретар Пламен Узунов, който също бе задържан. Впоследствие и двамата бяха освободени.

По същото следствие Бобоков към този момент се е явявал като очевидец. Това е една аргументите съдът да не вижда смисъл в задържането. Освен това карцерът му е стимулиран единствено с обяснението, че се води следствие. Това не е задоволително, счита съдът.

„ Задържането съставлява ограничение на правото на независимост и според Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи по изключение е използвано за да обезпечи явяването на лицето пред плануванаъа в закона институция при обосновано съмнение за осъществяване на закононарушение или когато обосновано е приета нуждата да се предотврати осъществяване на закононарушение или укриване след осъществяване на закононарушение. В съответния случай приложената мярка не се оправдава от никоя от тези цели “, написа в правосъдното решение.

Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано. Отмяната на ареста на процедура не води до особени последици, тъй като предприемачът от дълго време е на независимост. Той обвинен по общо три каузи. По едно от тях дава отговор за присъединяване в незаконна група дружно с брат си Атанас Бобоков. Според проверяващите те са взели участие в скица, посредством която у нас нелегално са били съхранявани рисковите боклуци от завода за батерии „ Монбат “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР