Арестът на бившия премиер Бойко Борисов, на бившия финансов министър

...
Арестът на бившия премиер Бойко Борисов, на бившия финансов министър
Коментари Харесай

Николай Радулов: МВР търси прокурор със сърце мъжко

" Арестът на някогашния министър председател Бойко Борисов, на някогашния финансов министър Владислав Горанов и на пиара на ГЕРБ Севдалина Арнаудова беше предстоящ и мечтан от голямата част от българите. " Това съобщи депутатът от " ИТН " и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народно събрание Николай Радулов пред Българска национална телевизия.

Прокуратурата може да трансформира от очевидец всеки един човек в обвинен по всички каузи. По отношение на парите предприемачът, избягал в Дубай - Васил Божков е търсил пътечки и те са водили към избрани ръководещи, счита Радулов.

Според него няма аргументи да се разколебава в концепцията, че никой не е над закона. Законът би трябвало да е над всичко и неговото съблюдаване демонстрира дали сме демократична страна или се управляваме по различен метод.

Според него всичко, което се случва в този момент, не е резултат от дейностите на настоящето държавно управление. Това, което направи Министерство на вътрешните работи, било изцяло законно и то било добре обяснено. Министерство на вътрешните работи нямало различен метод да се опита най-сетне да вкара в процедура няколкото отчетливи случая, в които Борисов взе участие и прави противозаконни дейности, изясни Радулов.

Той посочи, че прокуратурата отказвала да се занимава със случаите против Борисов. Очевидна е потребността да се покаже на обществото, че не може да се работи съществено без настояща прокуратура. Прокуратурата в този момент се явявала спирачка на следствието, отсече Радулов.

" Разследващите от Министерство на вътрешните работи се надяваха в цялата прокуратура да се намеси заслужен прокурор, който да образува дело. Ако се беше намерил подобен прокурор с мъжко сърце, най-вероятно той щеше да бъде идващият основен прокурор ", счита той.

Според него би трябвало да се направи сериозен обзор и на кадровия капацитет на Министерство на вътрешните работи. Имаме Министерство на вътрешните работи, което предстои на сериозна реорганизация, само че и специфичните служби, добави Радулов. Той си показва измененията в Министерство на вътрешните работи и службите като кадрови - всяка смяна не може да бъде сполучлива, в случай че не се поддържа от управленията в двете институции. Днешните ръководещи трябвало да кажат кои са по-добрите хора за Министерство на вътрешните работи и службите.

Той уточни, че съветски шпиони се търсят измежду хора, които се показват като изявени атлантици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР