Арестът на Баневи идва на деветата година и третия мандат

...
Арестът на Баневи идва на деветата година и третия мандат
Коментари Харесай

А дали арестът на Баневи не изчака изтичането на всички давностни срокове?

" Арестът на Баневи идва на деветата година и третия мандат на Борисов, в седмата, последна година от мандата на Цацаров и... двадесетата година от приватизацията на “Полимери ”. А и от редица покупко-продажби, директно последвали приватизацията...
 Кои са фамилия Баневи
Единственото пояснение е, че управляващите са изчаквали приключването на всички вероятни давностни периоди? "

Това пише  Радан Кънев във връзка ареста на Евгения и Николай Баневи, които бяха арестувани в петък в Ница, Франция, въз основа на европейска заповед за арест, издадена по искане на българските управляващи, които същия ден оповестиха, че от се организира акция, обвързвана с приватизирания цех " Полимери " - Девня. Предприятието бе благосъстоятелност на семейството, само че по-късно - продадено. Разследването почнало преди към 2 месеца, разгласи зам. основният прокурор Иван Гешев.

По мотив акцията основният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че прокуратурата стартира досъдебно произвеждане за пране на пари, данъчни измами и заграбване.

През 2012 година заводът беше разгласен в неплатежоспособност. Последваха години на занемареност, белязани от повреди с рискови вещества, изоставени на площадката на предприятието и милиони вложени от страната, с цел да бъдат изнесени от страната, напомня БНР.

Миналата година след посещаване в завода " Полимери ", министър председателят Бойко Борисов разгласи приватизацията му за " разбойническа ". Разказа, че е приказвал с основния прокурор Сотир Цацаров и прокуратурата ревизира приватизацията на завода.

Радан Кънев напомня, че преди този момент - през 2009 година Борисов напълно не е по този начин сериозен - в противен случай. Публикация във в. " Стандарт " тогава отбелязва, че министър председателят Борисов пратил депеша до юбиляра Банев, с цел да го поздрави. Нищо, че телеграми и по това време не се пращаха.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР