Арда нанесе тежък удар по амбициите на Локомотив Пловдив за

...
Арда нанесе тежък удар по амбициите на Локомотив Пловдив за
Коментари Харесай

Арда разгроми Локо Пловдив с 5:1

Арда нанесе тежък удар по упоритостите на Локомотив Пловдив за топ 6 след триумф с 5:1 в първи мач от 24-ия кръг на Първа Лига. Това е най-убедителната победа на отбора от Кърджали в елита.

Двубоят стартира чудесно за гостите от Пловдив, които поведоха още в 3-а минута с гол на Умарбаев, само че Арда обърна развоя на мача с три гола в границите на осем минути в средата на първата част. След почивката домакините продължиха да преобладават и Иван Тилев и Светослав Ковачев вкараха още два гола във вратата на Лукас Рейдър.

Локомотив Пловдив доигра мача с 10 души след червен картон на Райън Бидунга в 58-а минута.

Локомотив остава седми в класирането с две точки по-малко и мач повече от шестия Левски, който на следващия ден приема Локомотив София. Арда е девети с 28 точки.

Локо поведе в 3-а минута след груба неточност в отбраната на Арда, която разреши на Парвиз Умарбаев технично да прати топката в мрежата.

Малко по-късно гостите бяха покрай втори гол, само че удар на Преслав Боруков срещна напречната греда.

Началото на обрата сложи Александър Георгиев, който изравни с мощно воле в 25-а минута. Четири минути по-късно Георгиев асистира на Тонислав Йорданов, който направи 2:1. Арда се възползва от психическото преимущество и в 33-а минута след безредие в наказателното поле на Локо Петко Ганев вкара трети гол на празна врата.

През втората част Арда продължи да нападна, а задачата на гостите стана още по-сложна след червен картон на Райън Бидунга в 58-а минута за нарушаване против Александър Георгиев. Реферът Станислав Тодоров в началото сподели жълт картон, само че след преразглеждане на обстановката подвигна червен картон на Бидунга.

Играчите на Арда направиха куп пропуски, преди Иван Тилев да вкара четвърти гол в 66-а минута.

В последната минута на постоянното време влезлият като запаса Георги Атанасов центрира добре към Светослав Ковачев, който си овладя топката и с мощен шут под гредата дооформи безапелационната победа - 5:1.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР