Арда и Хебър откриват днес 12-ия кръг от efbet Лига.

...
Арда и Хебър откриват днес 12-ия кръг от efbet Лига.
Коментари Харесай

Арда и Хебър излизат за първи мач помежду си в елита на България

Арда и Хебър откриват през днешния ден 12-ия кръг от efbet Лига. След двуседмична пауза родното състезание се завръща тази към този момент с дуел в Кърджали. Първият съдийски сигнал от Станислав Тодоров ще бъде даден в 20:15 часа. Двубоят се явява исторически, защото двата отбора в никакъв случай не са играли един против различен в елита на България.

И двата отбора не се намират в най-хубавата си форма. Домакините са в серия от три мача без победа, а последните два кръга са записали две равенства. Все отново в последния си мач Арда направи еднакъв с Лудогорец и съумя да изтръгне точка от първенците, което не се случва постоянно от началото на сезона. По време на паузата момчетата на Александър Тунчев изиграха и една контрола против Локомотив (Пловдив), която изгубиха с минималното 0:1.
 Локомотив (Пловдив) с най-малък триумф над Арда в контрола Локомотив (Пловдив) с най-малък триумф над Арда в контрола
В последния си мач Хебър записа трета поредна и осма от началото на сезона загуба, откакто отстъпи с 0:2 на Ботев (Враца). Определено обаче основните вести в клуба от Пазарджик са рокадите, които бяха направени. Начело на тима застана досегашният помощник-треньор Владимир Манчев, а Фулвио Пеа, който до момента бе старши треньор, е към този момент спортно-технически шеф. Манчев ще бъде ментор най-малко до Коледа, а в този момент против Арда ще му бъде и формалният дебют.
11  Представяне на Фулвио Пеа и щаба му в Хебър
Иначе новият старши треньор на пазарджиклии към този момент има един мач зад тила си начало на отбора. В паузата за националните тимове Хебър изигра контрола със Славия, приключила наедно 1:1.

Владо Манчев и компания сигурно имат потребност от победи и от голове. “Зелените ” са осъществили минимум попадения от началото на сезона - единствено 4, а са позволили цели 22 в своята врата, като само Спартак (Варна) е позволил повече. Тимът от Пазарджик е на 13-ото място, единствено на 3 точки от последния.

Това е исторически дуел от позиция на това, че двата отбора в никакъв случай не са се срещали в елита на българския футбол. За последно Арда и Хебър прведоха мач през 2019 за Купата на България, извоюван от днешните домакините 2:0.

АРДА - ХЕБЪР 

Вероятни сформира:

АРДА (4-2-3-1): Господинов; Лозев, А. Петков, Сако, С. Георгиев; Котев, Юруков; Ел Тетах, Тилев, С. Ковачев; Т. Йорданов
Старши треньор: А. Тунчев

ХЕБЪР (4-2-3-1): Дебърлиев; Търтов, Михайлов, Осира, Тонев; Бонани, Серано; Хамдиев, Марсел, Валпорт; Есеола
Старши треньор: В. Манчев

СЪДИЯ : Станислав Тодоров
СТАДИОН: “Арена Арда ”, Кърджали 
НАЧАЛО: 20:15 часа 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР