Арбитър по казуса с Паметника на Съветската армия може да

...
Арбитър по казуса с Паметника на Съветската армия може да
Коментари Харесай

Йотова с идея: Пантеон на всички загинали на мястото на МОЧА

Арбитър по проблема с Паметника на Съветската войска може да бъде българският съд и същински се надявам, че ще има правосъдие по този проблем. Още повече, че слушам, че има заповед от министъра на културата за прекъсване на демонтажа, която неизвестно за какво не е изпълнена от регионалната администрация. А в същото време коства на страната 260 млн. лева Дали пък да не се направи иск против регионалния шеф, дано тя да ги заплати тези пари, тъй като това са средства на всички нас, данъкоплатците.

Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова в " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Не зная за какво се бърза толкоз доста и за какво се подценяват тези заповеди с риск този ремонт да бъде противозаконен, само че бих подхванала различен метод, в случай че зависеше от мен - 30 година строим демократично общество, какво пречеше да има допитване до софиянци за паметника, разяснява Йотова. 

Защо да не бъде издигнат мавзолей за всички починали на мястото на този монумент. Не са доста местата в София, в които можем да заведем децата си и да им описваме българската история, предложи Йотова.

Или този монумент напълно културно да бъде демонтиран и изместен на друго място, а би трябвало да се водят войни и да се замеряме с историята, добави тя.

Всички получихме новогодишен подарък - обликът на флекса, който разединява и освен разчленява предишното ни, само че и сегашното ни, добави Йотова.

Не ме изненадва, тъй като подобен е методът на работа на сглобката. Някои депутати може и да получиха своите 5 минути популярност, само че по този начин не работи Народното събрание, разяснява Йотова днешния скандал и пердах в пленарната зала. 

Склонна съм да одобрявам като съпротива рационалните причини, а какъв жанр ще избере всяка от групите - остава тяхно решение, не бих желала да се греша в метода, по който реагират, разяснява Йотова на въпрос дали " Възраждане " е иззела опозиционната роля на Българска социалистическа партия.

По мотив връзките сред президентството и изпълнителната власт вицепрезидентът разяснява: Нашето схващане за връзка не е да се съгласяваш с всичко от изпълнителната власт, с цел да има единство. На съглашателство с властта няма по какъв начин да отидем.

Ще се извини ли Асен Василев на президента, откакто сподели, че е срам решението му да наложи несъгласие на таксата за пренос на съветски газ, попита вицепрезидентът. По-рано през днешния ден Народното събрание гласоподава анулацията на таксата, след опасност на Унгария, че ще наложи несъгласие на участието ни в Шенген.

В България се е приела такава тактичност - всичко се прави на мрачно в някакви лаборатории, след което и ние, като институции, сме сложени пред приключен факт. Ето, последният образец е конституцията. Но преди този момент и Шенген - знаем ли по какъв начин тъкмо се роди предлагането на Австрия за стартиране единствено по въздух, което е в цялостно несъгласие на всички европейски правила и основава рисков казус, разяснява Йотова.

България е покрила всички критерии и не можем да сме в състояние на молещи. А отстъпвайки пред Австрия - какво споделяме на всички останали страни в Европейски Съюз. Трябва да имаме твърда позиция, безапелационна бе тя.

Вицепрезидентът разяснява и измененията в конституцията.

Не съм уверена, че в случай че останат тези текстове, това няма да бъде най-голямата услуга, която се прави на президента. Конституцията трябваше да бъде изменена поради правосъдната промяна, тя е под огромно изискване през днешния ден. А получаваме двойно поданство за висши длъжности, разяснява Йотова. И се разгласи срещу двойното поданство във типа, в който е написано. Има страни, в това число в Европейски Съюз, в който българи се отхвърлят от българско поданство, с цел да заемат високи позиции за работа, даже не в политиката, тъй като тези страни ценят своята сигурност.

Конституцията и гледането на текстовете се извърши толкоз непрозрачно. Тази конституция се прави против президента и смятате, че някой ще чуе неговите причини? Не бих го посъветвала, тъй като това обезсмисли напъните и на всички специалисти, които работеха по неговия план, това е подигравка с тях, сподели още Йотова.

 
  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР