Арабският производител на хиперкари, компанията W Motors представи концепцията на

...
Арабският производител на хиперкари, компанията W Motors представи концепцията на
Коментари Харесай

Вече може да си купите арабски хиперкар

Арабският производител на хиперкари, компанията W Motors показа концепцията на купето Fenyr SuperSport през 2015 година. Сега, от марката оповестиха, че са подготвени със серийната версия и всеки искащ може да кандидатства за покупка.

Серията ще е мощно лимитирана. От Fenyr SuperSport ще бъдат създадени единствено 25 екземпляра, като от компанията не посочват точна цена. Предишният хиперкар на компанията - Lykan Hypersport струваше $3.4 млн.



Новият е издигнат на алуминиево шаси, а каросерийните панели са карбонови. Това разрешава обща маса от 1 200 кг. Двигателят, който е дело на RUF, е четирилитров опозитен с турбо, заимстван от Porsche.

Мощността му е 900 коня, а оптималният въртящ миг - 1 200 Нм. Седемстепенната роботизирана скоростна кутия с два съединителя предава момента на задните колела през самоблокиращ се диференциал.

Спирачките са карбон-керамични, а задният спойлер е деен с три самостоятелни секции. Така комплектован Fenyr SuperSport форсира от 0 до 100 км/ч. за 2.7 секунди, а оптималната скорост е 400 км/ч.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР