Арабските страни от Персийския залив поискаха от Нетфликс да премахне

...
Арабските страни от Персийския залив поискаха от Нетфликс да премахне
Коментари Харесай

Арабските държави от Залива искат от Нетфликс да премахне видеосъдържанието с гейове и лесбийки

Арабските страни от Персийския залив желаеха от " Нетфликс " да отстрани " обидно наличие " в стрийминг платформата, явно имайки поради стратегии, показващи гейове и лесбийки, заяви Асошиейтед прес.

В взаимно изказване, оповестено от името на комисия на Съвета за съдействие в Залива, се показва, че тези стратегии " опонират на ислямските и публичните полезности и правила ".

Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства също разгласиха изказването посредством своите държавни управления. Тези две страни дружно с Бахрейн, Кувейт, Оман и Катар влизат в районна организация.

Въпреки че изказването не съдържа детайлности, саудитската държавна телевизия излъчи и видеозапис на изявление, извършено с жена, избрана като " поведенчески съветник ", която разказва " Нетфликс " като " формален спонсор на хомосексуализма ". В същото време малкия екран излъчи фрагменти от анимационния филм " Джурасик свят: Лагер Креда ", в който две дами се целуват, само че фрагментите бяха размазани.



Компанията " Нетфликс ", която е основана в Лос Гатос, Калифорния, не отговори на молбите за коментар, означи АП.

През юни страни от мюсюлманския свят не разрешиха общественото проявление на най-новия анимационен филм на Дисни " Баз Светлинна година " поради къс миг, в който две лесбийки се целуват. След това стрийминг платформата Дисни+ на компанията съобщи, че „ наличното ѝ наличие би трябвало да бъде съобразено с локалните регулаторни условия “ в арабските страни от Персийския залив.

Много мюсюлмани считат гейовете и лесбийките за грешници. В някои елементи на арабския свят членове на ЛГБТК+ общността са били задържани и осъждани на затвор. В някои страни се ползва даже смъртно наказване.

Искането към " Нетфликс " идва и в миг, когато районните стрийминг услуги се пробват да понижат приходите на " Нетфликс ", в това число услугата Шахид, ръководена от Ем Би Си Груп, която е саудитска благосъстоятелност. Смята се, че саудитското държавно управление държи контролния пакет акции в Ем Би Си Груп след поредност от арести през 2017 година, разпоредени от престолонаследника принц Мохамед бин Салман по обвинявания в корупция, при които той централизира властта в кралството.

Нетфликс към този момент е лимитирала наличието си в Саудитска Арабия.

През 2019 година деятели жигосаха стрийминг услугата за това, че е изтеглила епизод от сериала „ Патриотичен акт “ на комика Хасан Минхадж, който подлага на критика принц Мохамед поради убийството и разчленяването на журналиста от „ Вашингтон пост “ Джамал Хашоги, както и присъединяване на кралството във войната в Йемен. Тогава от Нетфликс обявиха, че епизодът е бил отстранен от кралството вследствие на правно искане от страна на управляващите, а не поради наличието му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР