Арабската търговска верига Home Box може да навлезе на руския

...
Арабската търговска верига Home Box може да навлезе на руския
Коментари Харесай

Арабска търговска верига може да замени IKEA в Русия

Арабската комерсиална верига Home Box може да навлезе на съветския пазар преди края на тази година. Това заяви вицепрезидентът на Съюза на комерсиалните центрове на страните от Близкия изток Камел Шабан на икономическия конгрес Mallpic, написа " Ведомости ".

По негова информация, компанията води дейни договаряния с вложители и търговски центрове. Шабан прибавя, че първият магазин може да отвори порти в Москва преди края на 2023 година.

" Що се отнася до ценовата политика, тя ще бъде главно в ниския диапазон. Например за Русия, цените на стоките ще бъдат почти същите, каквито бяха в IKEA ", прецизира Шабан.
 IKEA разгласи, че готви понижение на цените на някои артикули
Приключи ли инфлацията? Една от най-големите вериги за търговия на дребно готви понижение на цените

Цените на металите и корабния транспорт се успокояват, а веригите на доставки се възвръщат

Инвестициите в откриването на един магазин на Home Box се чака да бъдат към $2,5 млн. Компанията възнамерява да отвори общо до 20 магазина през идващите пет години. Home Box преглежда развиване на бизнеса си в съветски градове с над милионно население.

По думите на Шабан, в бъдеще компанията може да сътвори лично произвеждане в Русия, само че преди този момент ще доставя артикули от Азия.

Home Box е част от арабския конгломерат за търговия на дребно и хотелиерство Landmark Group. Проектът започва в ОАЕ през 2013 година Трговската верига до момента включва 42 магазина в седем страни. Home Box е профилирана в продажбата на мебели и артикули за дома " на икономични цени ".

През март предходната година шведската IKEA краткотрайно затвори свои магазини в Русия на фона на почналата военна интервенция в Украйна и зародилите логистични проблеми и наказания. А през юни стана известно, че компанията търси купувачи за четирите си завода в Русия, както и че редуциране на личния състав и разпродава на останалата стока.
 IKEA откри уголемен център за поръчки в Бургас: шведската компания приготвя откриването на нов обект във Велико Търново
IKEA откри център за поръчки в Бургас: шведската компания приготвя и откриването на нов магазин - ето къде

Центърът за поръчки се намира в Mall Galleria
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР