Арабистът проф. Владимир Чуков разкри защо бе отвлечен корабът с

...
Арабистът проф. Владимир Чуков разкри защо бе отвлечен корабът с
Коментари Харесай

Отвлеченият кораб с български моряци: Защо е похитен

Арабистът проф. Владимир Чуков разкри за какво бе похитен корабът с българите.

" Отвличането на кораба е типично иранско нахлуване. Всички страни дават своя принос, само че това, което виждам е, че самодейността идва от Япония. Корабособственикът е решил, че регионът е по-малко рисков и не е платена застраховка риск.

До момента на това нахлуване този регион не е бил рисков. Този регион е цялостен с кораби на интернационалната полиция ", разяснява професорът и учител пред Българска национална телевизия.

" Очевидно от екипажа не са взели на съществено какво могат да създадат хусите. Максимум до 10 индивида са били нападателите, като дребни кораби са направлявали огромния транспортен съд къде да върви, това е класическо иранско нахлуване.

Всичко това е трябвало да има някакъв екип. Хусите имат добра организация. Иранците работят по този метод и в този момент явно проектите им се реализираха ", добави той.

" Практически когато вдигнат застраховките за риск, те ще бъдат с огромна стойност и танкерите с нефт ще заплащат повече. Всичко е калкулирано, с цел да станат цените на петрола по-високи, само че съгласно мен, най-хубавият вид е да се заплати застраховката.

Не мога да ви кажа какво ще желаят хусите в подмяна на освобождението на този транспортен съд. Това съгласно мен е инструмент те да упражнят напън върху Израел да приключи ударите си по Ивицата Газа.

Пред тях е целият инструментариум на рекет, всичко е в техните ръце. Не е доста ясно до по кое време ще продължи тази интервенция на Израел ", счита проф. Чуков.

" Беше представен министърът на защитата на Израел Йоав Галант, че най-вероятно тези поданици на Газа, които напуснаха северната част, ще им се разреши да се върнат по местата си.

Вчера, а и непрекъснато, се водиха и се водят диспути дали придвижването " Хамас " може да бъде изкоренено. Тук става въпрос за образованието и за живота на децата.

Мислите ли, че в случай че към кораба имаше 3-4 военноморски съда, биха го разрешили този процес на похищение. Като виждам хусите, те са извънредно нападателни.

Те са огромни експерти в изпращането на дронове. Може би това е алтернативата на натиска, с който биха могли да подкрепят дейностите на групировката " Хамас ", приключи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР