Apple представи нова серия iPhone, която включва титаниев корпус, по-бърз

...
Apple представи нова серия iPhone, която включва титаниев корпус, по-бърз
Коментари Харесай

Новият iPhone 15: Титаниев корпус и подобрени възможности на същата цена

Apple показа нова серия iPhone, която включва титаниев корпус, по-бърз чип и усъвършенствани благоприятни условия за възпроизвеждане на видеоигри, оповестява Reuters и прибавя:    “Най-голямата изненада при iPhone 15, който ще излезе на 22 септември, е, че компанията няма да покачва цените, което отразява световния спад на пазара на смарт телефони ”.    Събитието в централата на Apple в Купертино, Калифорния, се организира на фона на продължаващата икономическа неустановеност, изключително в Китай, третия по величина пазар на Apple, където софтуерният колос е изправена пред съществени провокации, свързани с разширените ограничавания за потребление на iPhone в държавни институции и появяването на първия нов флагман от няколко години насам на Huawei Technologies.    Huawei увеличи упованията си за доставките с 20% през второто полугодие, разчитайки на новия си смарт телефон от серията Mate 60, който има сателитна функционалност, оповестява формалният китайски вестник Securities Times във вторник, малко преди събитието на Apple.    Иначе Apple не сервира никакви изненадващи вести и в последна сметка акциите на компанията затвориха с 1,7% надолу след събитието.   

Apple вгражда машинно обучение 
Макар Apple да заобикаля термините изкуствен интелект или AI, показва още осведомителната организация, технологията е в основата на няколко нови функционалности.    Ръководител на компанията разяснява, че новите модели употребяват машинно образование, с цел да слагат избран човек в фрагмента при снимане, което разрешава на потребителите да трансфорат фотографията в портрет незабавно или по-късно в приложението Photos.    Apple показва и нови часовници, в това число Series 9 Watch, с функционалност, наречена " двойно допиране ", при която потребителите допират палец и показалец два пъти, без да пипат часовника, с цел да извършват задания като отговаряне на телефонно позвъняване.    Apple употребява машинно образование, с цел да открива и най-малките промени в кръвния поток, когато потребителят допира пръстите си, освобождавайки другата му ръка за задания като разхождане на куче или държане на чаша кафе, показва основният действен шеф Джеф Уилямс.   iPhone 15    Както Pro, по този начин и другите модели iPhone 15 ще имат по-ярък екран и 48-мегапикселова камера, както и 100% рециклиран кобалт в батериите си.     Apple изяснява, че сателитната връзка на iPhone 15 към този момент може да се употребява и за повикване на пътна помощ. Тя вкарва тази функционалност взаимно с Американската автомобилна асоциация (ААА) в Съединени американски щати. Засега.   

USB-C кабелите за зареждане ще се появят както в iPhone 15, по този начин и в системата за зареждане на устройствата AirPods Pro. Този ход е отговор на  условията на европейските регулаторни органи за потребление на USB-C и разрешава потреблението на същите кабели за зареждане, които към този момент се употребяват за iPad и Mac. 
" Очаквах Apple да се опита да изкриви по някакъв метод решението за USB-C, само че те не го направиха и бяха доста съответни по тази тематика ", споделя Каролина Миланези, анализатор в Creative Strategies. Според нея смяната " внася известна диференциация в iPhone Pro, тъй като има по-бърза пропускателна дарба за трансфер на данни, което ще бъде скъпо за хората, употребяващи устройството за професионална снимка ”.    Apple също по този начин декларира, че iPhone 15 Pro може да записва по този начин наречените " пространствени видеоклипове ", като употребява две от камерите на устройството за основаване на триизмерно видео. Тези видеоклипове ще могат да се гледат на хедсета Vision Pro на Apple, който би трябвало да бъде пуснат на пазара при започване на идната година, подчертава шефът на маркетинга на компанията Грег Джосуак.    Използването на исполин в Pro моделът пък го прави по-лек и по-здрав от предшествениците му.    Но Боб О'Донъл, началник на TECHnalysis Research, разяснява, че най-голямата изненада идва от цените, които остават същите:    " Мисля, че както Apple, по този начин и операторите признават, че в случай, че потребителите усещат напън върху бюджета си и неналичието на трагични промени, става все по-трудно да се убедят да надградят сегашните си модели. Поддържането на постоянни цени би трябвало да помогне за това ".   

Цената на iPhone 15 започва от 799 $, а на iPhone 15 Plus - от 899 $. Серията Pro е на стойност 999 $, а Pro Max стартира от 1199 $. Това са същите цени, които компанията предложи предходната година.   
Технологичният колос към момента разчита на iPhone за повече от половината от продажбите си, само че международният пазар на смарт телефони се срина от общо 294,5 млн. доставени телефона до 268 млн. през второто тримесечие. Доставките на Apple са намалели минимум от всички огромни производители на смарт телефони - от 46,5 млн. до 45,3 млн., през този интервал, сочат данните на Counterpoint Research.   Watch Ultra 2    Ориентираният към спортовете навън Apple Watch Ultra 2 има нови функционалности за колоездене и гмуркане и съгласно Apple най-яркият екран, който в миналото е създаван. Цената на Series 9 ще стартира от 399 $, а цената на Ultra 2 - от 799 $, като и те ще бъдат налични на пазара от 22 септември.    Apple към този момент няма да употребява кожа в нито един от своите артикули, изяснява Лиза Джаксън, началник на отдела за запазване на околната среда в компанията. Технологичният колос залага на текстил, наименуван FineWoven, който съгласно нея се усеща като велур.    Като цяло Apple сложи в центъра на събитието напъните си за реализиране на въглеродна индиферентност до 2030 година, написа в умозаключение Reuters. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР