Apple назначи новия ръководител на своя таен екип, който работи

...
Apple назначи новия ръководител на своя таен екип, който работи
Коментари Харесай

Apple вече има готова технология за неинвазивно измерване на нивата на кръвната захар

Apple назначи новия началник на своя скришен екип, който работи по неинвазивен екран за премерване на кръвната захар – един от най-амбициозните здравни планове на компанията. Това е вицепрезидентът на Apple по архитектурата на платформите Тим Милет. Той работи в компанията от общо 19 години и точно той убеди Тим Кук да изостави чиповете на Intel и да премине към планиране и произвеждане на лични процесори, известни през днешния ден като M1 и M2.

Милет пое плана, откакто в продължение на няколко месеца той нямаше формален началник. Преди това Групата за проучвателен планове (XDG) се ръководеше от учения Бил Атас, само че той умря в края на предходната година. След гибелта му групата беше краткотрайно ръководена от някогашните му заместници, които рапортуваха на Джони Сроуджи, старши вицепрезидент на Apple по хардуерните технологии. Сега планът е напълно стихотворец от Милет, който бе един от двамата основни заместници на Сроуджи в продължение на 10 години и е работил в Apple общо към 19 години.

През последните години Милет бе основна фигура в прехода на Apple от чипове на Intel Corp. към личните й процесори M1 и M2 и се изявяваше като представител на някои от новите полупроводникови разработки на Mac по време на презентации на продуктите на Apple. Вътре в компанията той управлява няколко групи, работещи по идващото потомство процесори и други компютърни съставни елементи.

Групата, която работи по скенера за мониторинг на глюкозата, е част от подразделението за полупроводници на Apple, защото системата се базира на усъвършенствана система от чипове. Устройството употребява набор от датчици, които насочват лазери в кожата и дефинират какъв брой глюкоза има в организма на индивида. В композиция с логаритми с изкуствен интелект чипът може да дефинира равнищата на кръвната захар на индивида.

Apple създава екран за премерване на кръвната захар от към 2011 година и в последно време реализира забележителен прогрес в това начинание. Запознати настояват, че технологията на компанията е достигнала равнището на акуратност на медицинските инвазивни проби за инспекция на равнищата на кръвната захар. Освен това инженерите на Apple са съумели да вместят технологията в носимо устройство с размерите на iPhone, което може да се носи на китката. Сега Apple се концентрира върху по-нататъшното миниатюризиране на системата до степен, в която тя може да се побере в смарт часовник или друго сходно плътно устройство.

По-рано тази седмица Apple показа осъвременен часовник с по-бързи процесори и нови функционалности, свързани със здравето. През последните няколко години бяха добавени датчици за премерване на кислорода в кръвта и телесната температура. Компанията работи и върху устройство за премерване на кръвното налягане. Вече е декларирано, че технологията ще се появи на пазара след към 2 години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР