Apple и други технологични гиганти предпочитат да плащат глоби, вместо

...
Apple и други технологични гиганти предпочитат да плащат глоби, вместо
Коментари Харесай

ЕК: Apple предпочитa да плащат глоби, вместо да следва разпоредбите в ЕС

Apple и други софтуерни колоси избират да заплащат санкции, вместо да следват разпореждания, които не харесват. Това съобщи еврокомисаря по конкуренцията Маргрете Вестагер в онлайн тирада по време на разпределяне на американски награди, съобщи Блумбърг.

„ Някои пазители на входа (в случая софтуерните гиганти) може да са изкушени да играят за време и да пробват да заобикалят разпоредбите. Поведението на Apple в Нидерландия тези дни може да бъде образец за това “, разяснява тя.

По думите и производителят на iPhone избира да заплаща периодически санкции, вместо да се съобрази с антимонополните правила на страната, съгласно които би трябвало да даде различни способи за заплащане в приложенията в App Store.

„ Нов закон в Европейския съюз, налагащ ограничавания върху този вид държание на огромните софтуерни компании, би трябвало да помогне за превъзмогването на този проблем “, добави тя.

Apple води световна борба за таксите за събаряне на наличие на смарт телефони и таблети. Отделно от това Европейския съюз води проверява против apple поради ограничавания, които пречат на Spotify и други услуги за стрийминг на музика да одобряват заплащания отвън магазина за приложения.

Apple бе санкционирана с 25 млн. евро от Нидерландският орган за отбрана на потребителите и пазарите (ACM) за несъблюдение на заповед от декември, която принуждава компанията да разрешава на разработчиците на софтуерни приложения в страната да употребяват други способи на заплащане за приложения за запознанства, налични посредством App Store.

От Apple са отказали непосреден коментар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР