Апостолическото пътуване на Негово Светейшество папа Франциск в България ще

...
Апостолическото пътуване на Негово Светейшество папа Франциск в България ще
Коментари Харесай

Апостолическото пътуване на папа Франциск в България ще бъде от 5 до 7 май в София и Раковски

Апостолическото пътешестване на Негово Светейшество папа Франциск в България ще се организира от 5 до 7 май 2019 година в София и Раковски, а на 7 май той ще отпътува за столицата на Северна Македония - Скопие. Пресслужбата на Светия трон през днешния ден разгласява работен вид на програмата на апостолическото пътешестване на Светия отец в България и Северна Македония.

Папа Франциск ще дойде в София в 10 ч на 5 май и ще бъде посрещнат от министър-председателя Бойко Борисов. Българският министър председател и Светият отец ще проведат среща, на която министър-председателят ще го поздрави с добре пристигнал у нас.
Програмата продължава с гала по формалното посрещане на площада пред Президентството, след което ще се състои срещата на папа Франциск с президента на България Румен Радев.

В първия ден от апостолическото си пътешестване у нас Светият отец ще се срещне още с Негово Светейшество българския патриарх Неофит и членове на Светия Синод в Синодалната палата. По-късно папа Франциск ще произнесе обичайна си неделна молитва „ Царица Небесна “ (Regina coeli). Всяка неделя тази молитва се наблюдава онлайн от милиони души по целия свят като на 5 май папата ще се обърне към тях от българската столица. Фокус в програмата на папа Франциск на 6 май е визитата на град Раковски, където живее най-голямата католическа общественост у нас. В църквата „ Пресвето сърце Исусово “ Светият отец ще отслужи света литургия с първо причестяване на деца от цяла България, а среща с католическата общественост ще се състои в църквата „ Свети Архангел Михаил “.

Апостолическото пътешестване на папа Франциск у нас ще приключи със събитие за мир на Светия отец в наличието на представители на разнообразни религиозни вероизповедания в България на площад „ Независимост “, осведомиха от държавната пресслужба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР