АПОЕЛ (Никозия) постигна девета поредна победа в първенството на Кипър

...
АПОЕЛ (Никозия) постигна девета поредна победа в първенството на Кипър
Коментари Харесай

Костадинов помогна на АПОЕЛ за десета поредна победа

АПОЕЛ (Никозия) реализира девета поредна победа в шампионата на Кипър и общо 10-а във всички шампионати след 1:0 над Анортозис (Фамагуста) в 15-ия кръг. Единственото попадение в мача падна в 29-ата минута, когато Вараздат Хароян от гостите от Анортозис си вкара автогол.

С днешната победа " жълто-сините " от АПОЕЛ към този момент имат 36 точки и водят с 2 пред АЕК (Ларнака). На 3-о място е ФК Пафос с 31 и мач по-малко. Анортозис е на 8-о място с 18 точки.

Българският полузащитник Георги Костадинов изигра следващите си 90 минути на положително равнище и в 69-ата минута безусловно избави успеха на своя отбор, откакто при меле пред вратата подложи тялото си и блокира удар, летящ към мрежата.

Домакините от АПОЕЛ имаха превъзходство през по-голямата част от мача и още в 10-ата минута получи дузпа. Тя беше отсъдена поради срутване на нахлуващия на скорост от дясно босненец Матео Сушич. Вратарят на Анортозис Георгий Лория обаче избави удара от 11-те метра на бразилеца Маркиньос. В 29-ата минута към този момент беше 1:0 с много чудноват автогол. Сушич проби от дясно и центрира към Квилитая, който стреля, само че вратарят на Анортозис отби. Топката обаче се удари във връщащия се бранител Хароян и спря в мрежата. Попадението беше прегледано благодарение на системата за видеопомощ на съдиите (ВАР) и доказано от съдията Марко Пичини (Италия).

В 66-ата минута гол на Квилитая след подаване на Костадинов беше анулиран поради засада, а в края на срещата Анортозис потърси изравняването, само че отбраната на АПОЕЛ се оправи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР