АПИ възнамерява да пусне отделни поръчки за всички важни пътни

...
АПИ възнамерява да пусне отделни поръчки за всички важни пътни
Коментари Харесай

АПИ с нова тактика – пуска три поръчки за Околовръстното и два основни пътя в Пловдивско

АПИ има намерение да пусне обособени поръчки за всички значими пътни обекти както в Пловдив, по този начин и за обособените области, научи TrafficNews. Новото управление на Пътната инфраструктура ще приготви над 200 публични поръчки, които са за цялата страна, като са за обекти, планувани за тази година.

Въпросните пътища и уреди до момента се вършиха през 4-годишните контракти, които обособените пътни ръководства имаха за поддръжка и настоящи поправки. По този метод в Пловдивска област бяха направени през контракта с „ Европейски пътища” ремонта на Околовръстното от Асеновградско до разклона за Първенец, пътят до Лилково, а на финала е правата от Асеновград до Кърджали.

В контракта с компанията за тази година бяха планувани останалата част на Околовръстното на Пловдив, ремонт на Карловско шосе, както и пътят Асеновград – Първомай. Очаква се обаче от АПИ да не възложат на „ Европейски пътища” тези обекти, а да се върви към обособени публични поръчки за всяка една от тях.

Това пък значи, че ремонтите им надали ще стартират напролет, каквито бяха на желанията на АПИ. Почти несъмнено със забавянето на процедурите те ще отидат към края на годината в най-хубавия случай.

TrafficNews научи още, че до месец ще бъдат отворени ценовите предложения за новия лъч на Околовръстното шосе. Ако те него сторят до 22 март, от офертите на участниците ще са изтекли, защото ще са минали 12 месеца. Тогава ще има действителна заплаха процедурата да бъде прекъсната. Тя е за 42 млн. лв. без Данък добавена стойност, а в бюджета на АПИ средствата са заложени за 2022 година. Нова поръчка би отсрочила остарялата на плана също за 2023 година.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР