АПИ изненадващо пусна малки“ търгове за пътна поддръжкаАгенция Пътна инфраструктура“

...
АПИ изненадващо пусна малки“ търгове за пътна поддръжкаАгенция Пътна инфраструктура“
Коментари Харесай

Вечерни новини: АПИ пусна „малки“ търгове за пътна поддръжка; Кабинетът пак не казва какво ще прави с ТЕЦ-овете

АПИ изненадващо пусна „ дребни “ търгове за пътна поддръжка
Агенция „ Пътна инфраструктура “ разгласи новите поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на пътища в страната. Противно на упованията обаче търговете са с небосвод на деяние от едвам 18 месеца и то с условия, които плануват по-ранното им привършване. Общата планирана стойност на поддръжката на всички области и автомагистрали в страната е малко над 849.4 млн. лева без Данък добавена стойност.
Териториални проекти 2.0: Правителството отново не споделя какво ще прави с ТЕЦ-овете
В опит да избави над 1.2 милиарда евро по Плана за възобновяване, държавното управление на акад. Николай Денков разгласява през днешния ден втори вид на териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони Стара Загора, Кюстендил и Перник. Обсъждането им би трябвало да завърши до края на септември и да бъдат утвърдени от Европейската комисия до края на годината.
Правителството възражда „ Хели Мед Сървиз “
Полузакритото сдружение „ Хели Мед Сървиз “ ще бъде възродено от кабинета „ Денков “, откакто беше закрито от служебния кабинет преди няколко месеца. С решение на Министерския съвет от през днешния ден ликвидацията му се стопира, заяви транспортният министър Георги Гвоздейков, който преди да бъде назначен на поста бе шефът на „ Хели Мед “.
Министерството на туризма ще актуализира туристическите региони
Министерството на туризма ще актуализира осведомителната система за деветте туристически региона на България за повишение на качеството на услугата. Ще бъдат добавени нови функционалности за цел по-лесно рекламиране на услугите, които се оферират в съответния район. Географски регионите остават същите. Това излиза наяве от документите на публичната поръчка, оповестена от ведомството и качена в портала за публични поръчки.
Q&A: Какви са преимуществата на новото Дружество с изменчив капитал?
(р)Еволюционна смяна, която дава обещание да усъвършенства бизнес климата и най-малко отчасти да спре отлива на български компании към непознати страни. Така в резюме наподобява визията за ярко бъдеще, която чертае новата правна форма в българското комерсиално законодателство – сдружението с изменчив капитал (ДПК), чието основаване депутатите одобриха този юли.
Слънцето – новото зарядно на бургаските рейсове
Стремежът на Бургас към електрификация на публичния превоз е още една стъпка към " позеленяването " на града. Вече може да се каже, че над 50% от линиите в крайморския град към този момент са електрифицирани, а също така общинският оператор „ Бургасбус “ стартира да строи и фотоволтаичен парк, който ще ги зарежда.
„ Неохим “ спря производството в цеха за амоняк
Българският производител на торове „ Неохим “ е спрял производството в цеха си за амоняк, до момента в който всички останали елементи не престават да работят обикновено. Това излиза наяве от информация до борсата, оповестена от обществената компания.
Крахът на жилищния пазар в Германия
В продължение на много години жилищният пазар в Германия бе в напредък и отчиташе невъобразим взрив. Сега обаче обстановката е много по-различна. Секторът е изправен пред редица провокации, последното от които е регистрираната многомилиардна загуба от най-голямата корпоративна група за недвижими парцели в страната – Vonovia. Освен това, все по-трудно се намира и работна ръка в бранш „ Строителство “, което в допълнение утежнява обстановката.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР