АПИ беше осъдена и задължена да заплати обезщетение в размер

...
АПИ беше осъдена и задължена да заплати обезщетение в размер
Коментари Харесай

Безделието на АПИ погуби семейство, съдът постанови обезщетение от 400 хил. лв.

АПИ беше наказана и задължена да заплати обезщетение в размер съвсем 400 хиляди лева, след случай, последвал след паднал мост. Сумата ще бъде изплатена на родствениците на починалите Недялка и Георги Бойчеви. Решението за този случай е взето от Софийския градски съд.

Трагичното събитие се е случило, когато фамилията и автомобила паднаха в река Улудере, откакто мостът сред селата Малки Воден и Бориславци се скъса. Телата им бяха търсени в продължение на няколко дни преди да бъдат открити от избавителните екипи.

Според юристите, в документ, възложен от АПИ, който бе надзорен лист за техническото положение на моста е имало самопризнания, че той е бил подронен и че носещата арматура е мощно корозирала. Това ясно сочи, че бездействието на АПИ е главен фактор в случая със починалото семейство.

Въпреки че самите наблюдения на АПИ удостоверяват тези проблеми, те не са подхванали нужните ограничения за обезпечаване на моста. Фактически, мостът не е бил реновиран откогато е въведен в употреба. Дори през 2011-та година контролният лист удостоверява, че мостът се е в положително положение.

След събитията в село Бисер, това е единственото заведено дело против АПИ за недовършен ремонт и неприятно поддържане на път.

Обезщетението бе изплатено на сина на починалите – Георги, който все още обитава отвън страната.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: АПИ мост Недялка и Георги Бойчеви семейство Бойчеви съд обезщетение село Бисер
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР