Апелираме ръководството на парламента и парламентарните групи важните за хората

...
Апелираме ръководството на парламента и парламентарните групи важните за хората
Коментари Харесай

Защо важните за хората теми не влизат в дневния ред на парламента?

Апелираме управлението на Народното събрание и парламентарните групи значимите за хората тематики неотложно да влязат в дневния ред на Народното събрание. На Велика сряда преди две хиляди години Юда е спазарил измяната против 30 сребърника. Това се случи и през днешния ден в Народното събрание - Юда влезе в Народното събрание и беше осъществено изменничество по отношение на българския народ. Но не за 30 сребърника, а за над 13 милиарда лева Направиха го три партии, които блокираха работата на Народното събрание.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова на брифинг в Народното събрание по отношение на неосъщественото през днешния ден пленарно съвещание, като визираше законопроектите и решенията, които не влизат в дневния ред на Народното събрание и са за над 13 милиарда лева – Планът за възобновяване и резистентност, поддръжката за дребните и междинни компании, добавките от 50 лева за пенсионерите, помощта за хората с увреждания по Закона за персоналната помощ, поддръжката за самоосигуряващите се лица.

По думите на Манолова тези промени би трябвало да вървят паралелно с измененията в Изборния кодекс в пленарните съвещания на Народното събрание.

" Не беше гласувано чуването на ръководителя на КЕВР, а следва нарастване на цените на водата, на парното с до 138 % и с до 3 % на тока. Не беше прегледано и решението за понижаване на депутатските заплати на 1400 лева Темите, които интересуват българските жители, са отвън вниманието на Народното събрание ", сподели още Манолова.

Тя уточни, че в случай че това продължи, парламентарната група „ Изправи се! Мутри вън! “ ще показва поименно депутатите, които гласоподават „ срещу “ влизането на дневния ред на жителите в дневния ред на Народното събрание.

Манолова добави, че е внесла и Закон за колекторските компании и промени в Закона за ръководството на отпадъците. " Народното събрание се занимава с Изборния кодекс, Закона за политическите празненство и с правилника на Народното събрание. Междувременно Конституционният съд анулира десетгодишната отминалост за длъжниците и в този момент те са „ хвърлени “ в ръцете на колекторите, а на пристанище Варна-Запад са разтоварени 7000 тона отпадък ", даде образец тя с изместването на фокуса на работата на Народното събрание от значимите за хората тематики.

" Настояваме законопроектите за елементарните хора, които сме внесли, да се прегледат от парламентарните комисии. Тук сме, с цел да решаваме проблемите на хората, а не за партийни интриги и сделки ", сподели още тя.

" Действията на Народното събрание през днешния ден ще имат последици само за българските жители, а не за партиите и обединенията. При неналичието на актуализация на държавния бюджет, ще има проблем с ограниченията 60/40 и 80/20. За Бойко Борисов очевидно рецесията свършва в края на май, дружно с неговия мандат ", съобщи Арман Бабикян от „ Изправи се! Мутри вън! “.

Зам.-председателят на парламентарната група Николай Хаджигенов добави, че групата е в Народното събрание не за персоналните си ползи или поради ползите на парламентарната група. " Влизането в Народното събрание е за отбрана ползите на жителите ", сподели още той, като добави, че целите в работата на групата са икономическата поддръжка на хората, правосъдната промяна и обществената сигурност на жителите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР