Апелативният спецсъд ще разгледа днес жалбата на Николай и Евгения

...
Апелативният спецсъд ще разгледа днес жалбата на Николай и Евгения
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд решава за ареста на Баневи

Апелативният спецсъд ще прегледа през днешния ден жалбата на Николай и Евгения Баневи против непрекъснатото им задържане под стража, постановено от първоинстанционния углавен съд. Ден след изгонването им от Франция арбитър Антон Урумов им наложи най-тежката мярка за неотклонение поради заплахата да се укрият на независимост.

Така считат и наблюдаващите прокурори -  поради високия стандарт на Баневи и подозренията, че разполагат с задоволително сметки  в чужбина поради обвиняванията за длъжностно заграбване, данъчни закононарушения и пране на пари на над един милиард лв..
В първия си обществен коментар в правосъдната зала предишния петък Евгения и Николай Баневи дефинираха като неуместни обвиняванията, че от  2005 година до ареста им в Ница, с изключение на семейство, били проведена незаконна група, източила четири предприятия, а парите от закононарушенията подали в офшорни сметки. Отрекоха и да са се укривали, тъй като не желали да живеят като бегълци.

От през вчерашния ден част от групата им публично е и майката на Николай Банев - Мария, на която прокуратурата отрежда значима роля в незаконното съдружие. Заради напредналата ѝ възраст тя е на независимост против парична гаранция от 10 000 лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР