Апелативният специализиран съд отказа да задържи 16-годишния ученик. С момчето

...
Апелативният специализиран съд отказа да задържи 16-годишния ученик. С момчето
Коментари Харесай

Ученикът, обвинен в подготовка на терористичен акт, остава на свобода

Апелативният профилиран съд отхвърли да задържи 16-годишния възпитаник. С момчето ще работи единствено Детска педагогика стая.

Младежът беше пуснат още в края на предходната седмица. От профилираното държавно обвиняване желаеха той да бъде настанен в изолирана среда, в която експерти да работят с него.
ДАЗД: Правата на ученика, упрекнат в тероризъм, са нарушени Агенцията за протекция на детето е почнала изследване за определяне на административно нарушаване
Според обвиняването в дома на момчето е открито огромно количество взривни субстанции и устройство.

„ Намерени са взривни субстанции и взривни устройства по размер и брой, несъпоставими с нито един различен проблем от новата история на България”, сподели говорителката на Апелативната профилирана прокуратура Сийка Милева.
Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи Снимка: Министерство на вътрешните работи
По думите й сигналът не е подаден от родителите, само че не посочи кой е информаторът. Милева благодари за помощта на фамилията.
ИДИЛ вербували 16-годишния възпитаник от Пловдив през „ Туитър ” Психологът на момчето го разказа като „ будно и интелигентно ”
До ареста на 16-годишния възпитаник се стигна, откакто проверяващите откриха връзка на ученика с деятели, вербували го да направи атентат. В дома му бяха открити взривни субстанции, схеми за бомби и знаме на „ Ислямска държава”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР