Апелативният специализиран съд окончателно върна на прокуратурата делото срещу кмета

...
Апелативният специализиран съд окончателно върна на прокуратурата делото срещу кмета
Коментари Харесай

Делото срещу Иван Тотев окончателно върнато на прокуратурата

Апелативният профилиран съд дефинитивно върна на прокуратурата делото против кмета на Пловдив Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на регион " Западен " Димитър Колев.

Тримата са упрекнати в закононарушение по работа, осъществено в процедурата по социална поръчка за построяването на пловдивския зоокът. Прокуратурата твърди, че при провеждането на публичната поръчка са позволени нарушавания на закона за да се набави полза за спечелилата компания " Запрянови 03 " ООД. Втора правосъдна инстанция обаче приключва делото с аргумента, че прокуратурата не е съумяла да изясни, за какво твърдяните от нея административни нарушавания на Закона за публичните поръчки са закононарушения. Първо профилирания углавен съд приключи делото и го върна на прокуратурата, а в този момент и апелативната инстанция го удостоверява.
Липсват съответни доказателства, че обвинените умишлено са нарушили служебните си отговорности, не е ясно в какво се показват помагаческите дейности на Кацарски и Колев по отношение на Тотев, не са потвърдени вредите и връзката им с твърдяните нарушавания, не ставала ясна и логическата връзка сред посочените от прокуратурата нарушавания и настъпилите вреди, считат съдиите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР