Апелативният специализиран наказателен съд гледа мярката за неотклонение на собственика

...
Апелативният специализиран наказателен съд гледа мярката за неотклонение на собственика
Коментари Харесай

Започна заседанието за мярката на собственика на ТАД Груп Иван Тодоров

Апелативният профилиран углавен съд гледа мярката за неотклонение на притежателя на " ТАД груп " Иван Тодоров. Прокуратурата изиска тя да се гледа при закрити врата. А в залата изненадващо влезе и другият обвинен - Кристиян Бойков.

Прокуратурата искаше мярката за неотклонение да се гледа при закрити врата, с цел да може умерено да цитира всички доказателства, част от които включват банкова и застрахователна информация.

Защитата изиска Кристиян Бойков да бъде разпитан в съда и да каже дали е изпълнявал други разпоредби на Иван Тодоров с изключение на тези, които са в длъжностната му характерност като чиновник на " ТАД груп ".

Съдът отхвърли и двете претенции, тъй че делото се гледа при открити врата, а Кристиян Бойков не беше разпитан.

По-рано през днешния ден Иван Тодоров се срещна с новите доказателства по делото, след което за малко напусна постройката на съда, само че отхвърли да приказва пред публицисти.

В правосъдната зала прокуратурата в доказателство, че Иван Тодоров е подбудил Кристиян Бойков да копира данните на Национална агенция за приходите и да ги популяризира, цитира чат сред тях двамата в " Телеграм ", в който още на 14 април 2019 година Кристиян Бойков написа " довечера Национална агенция за приходите отпътува ". Отговорът на Иван Тодоров бил " Да ги копираме задачите, пък след това ще ги запитвам за киберсигурност. Даже изобщо няма да ги запитвам. "

Тези доказателства са от така наречен експертни информации. Адвокатите на Иван Тодоров отвърнаха, че експертните информации не могат да бъдат доказателства и следва съдът да не се преценява с тях.

Съдебният състав се отдръпна на своето скрито заседание и се чака до 20 минути да каже, дали ще върне Иван Тодоров в ареста или ще дефинира друга мярка за неотклонение.
 Кристиян Бойков се появи в съда по делото за мярката на шефа на Кристиян Бойков се появи в съда по делото за мярката на шефа на "ТАД Груп "
Служителят на "ТАД Груп " Кристиян Бойков се появи в Апелативния профилиран углавен съд по делото за мярката за неотклонение на притежателя на ф...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР