Апелативният съд във Варна потвърди решението на Окръжния съд в

...
Апелативният съд във Варна потвърди решението на Окръжния съд в
Коментари Харесай

Окончателно: Няма да екстрадираме украинеца, разследван в родината си

Апелативният съд във Варна удостовери решението на Окръжния съд в града да откаже екстрадицията на украински жител, търсен в родината си за реализиране на наказателно гонене, оповестиха от пресслужбата на съда.

Оттам напомнят, че съд в Одеса е постановил задържането на Игор Е. под стража по отношение на следствието на пет тежки престъпни закононарушения, измежду които присъединяване във въоръжена незаконна група. Главната прокуратура на Украйна е помолила българския съд за екстрадицията му. Трийсетгодишният мъж бе арестуван във Варна в края на февруари.

С въведеното в Украйна военно състояние краткотрайно са лимитирани избрани права и свободи на жителите, а на 2 март предходната година Киев заявява пред Съвета на Европа, че краткотрайно стопира осъществяването на някои свои отговорности по Европейската спогодба за правата на индивида, измежду които и правото на обективен правосъден развой, напомнят от пресслужбата на съда. С удължаването на военното състояние с президентски декрет от 6 февруари тази година, Съветът на Европа още веднъж е бил известен за дерогацията, поради признати изключителни закони, в това число в региона на наказателното правосъдие.

 

По тази причина правосъдният състав одобри, че към сегашния миг правата на мъжа не могат да бъдат предпазени от украинската страна за времето на оповестеното военно състояние и до отдръпване на декларираната дерогация.

Апелативният съд анулира взетата във връзка с Игор Е. мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Решението на съда е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР