Апелативният съд във Варна получи безпрецедентно признание. Институцията спечели второ

...
Апелативният съд във Варна получи безпрецедентно признание. Институцията спечели второ
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна спечели награда за сътрудничеството си с школата „Дедал“

Апелативният съд във Варна получи невиждано самопризнание. Институцията завоюва второ място в годишните награди на Министерството на труда и обществената политика „ Социално виновен стратегически мениджмънт “, в раздел „ Общество “.

Отличието е за съдействието на съда със Школата за изкуства „ Дедал “.

Конкурсът откроява частни работодатели, административни структури и цивилен организации, които ползват обществено виновни управнически и бизнес практики. Наградите са в три категории: общество, човешки запаси и околна среда. Целят да разпространяват положителните образци в корпоративната обществена отговорност, да насърчат повече работодатели да влагат в своите чиновници и да се ангажират с публични дела.

Взаимодействието сред „ Дедал “ и Апелативния съд стартира през декември 2016 година с подписването на Меморандум за партньорство. Целите: децата на „ Дедал “ да получават поддръжка, да се обособи непрекъсната изложбена повърхност за техните произведения в Съдебната палата и младите актьори да бъдат социализирани в институционална среда. С наслада можем да кажем, че тези цели освен бяха реализирани, само че и надхвърлени. За тези 6 години създателите осъществиха в арт салона 15 изложения.

Съдиите и правосъдните чиновници оказват помощ за разпространение на активността и плановете на школата. Разпространяването на тази информация способства и за привличане на донори, тъй като школата се устоя напълно от дарения, трудът на менторите и преподавателите е безплатен, а образованията - безвъзмездни. Тук е мястото да напомним, че опциите за финансова помощ можете да откриете в профила на „ Дедал “ във Facebook и в международната платформа Globalgiving.

Просветителската стратегия на сдружението се разпростира към този момент 15 години. През това време креативен заряд, професионална помощ и тенденция за бъдещо развиване получиха над 1600 млади актьори.

Съдиите и чиновниците от Варненския апелативен съд – Варна имат вяра, че партньорството им с създателите от „ Дедал “ служи за образец, даващ насоки за институционална отговорност на други обществени организации, държавни администрации, търговски сдружения и неправителствения бранш.

Във фейсбук профила " Съдебна палата " можете да видите късия клип, с който връзката Апелативен съд – Дедал бе показана на церемонията по награждаването. Благодарност за оценката сервира във видео послание ръководителят на съда Ванухи Аракелян. „ Тази премия има изключително значение за нас, тъй като доста рядко освен в България, а и по света един съд бива награждаван. Още по-малко за дейна мениджърска обществена политика. Каузата „ Дедал “ е една от най-топлите ни. Защото: „ кой различен, в случай че не децата заслужават цялата наша любов “. Надявам се, че възпитаниците на „ Дедал “ - към този момент като възрастни - няма да имат мотив да влизат в съда, с цел да разрешат свои спорове или житейски неволи, само че съм безусловно уверена, че всеки от тях ще пази спомен за един съд, по чиито стени са подреждали картини, за един съд, който е бил до тях – като опора и поддръжка “, сподели Ванухи Аракелян.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР