Апелативният съд във Варна измени присъдата на признатата за виновна

...
Апелативният съд във Варна измени присъдата на признатата за виновна
Коментари Харесай

Намалиха присъдата на Анита Мейзер

Апелативният съд във Варна промени присъдата на приетата за отговорна в ликвидиране по несъобразителност на брачна половинка си и за рушвет Анита Мейзер , оповестиха от Апелативна прокуратура в морския град.



В наказателно-осъдителната част присъдата на Варненския областен съд е била понижена на 3 години отнемане от независимост за убийството. За оферти рушвет на полицейски чиновник Апелативният съд е понижил също наказването ѝ на 2 години отнемане от независимост и санкция в размер на 4000 лв.. 

След групиране на двете санкции състав на Апелативния съд е наложил най-тежкото от двете, а точно 3 години отнемане от независимост при първичен общ затворнически режим, като е присъединена и санкцията в размер на 4000 лв..



В гражданско-осъдителната част на присъдата на Варненския областен съд също има промени. Апелативният съд е понижил размера на присъденото обезщетение на майката на умрелия брачен партньор на Анита от 150 000 лв. на 100 000 лв. с дължимите лихви от датата на породеното увреждане - 14 август 2016 година, до окончателното му погашение . Искът над 100 000 лв. е бил отритнат.

Мярката за неотклонение на Анита Мейзер е парична гаранция в размер на 5000 лв., взета с определение на Апелативния съд от 25 юни т. г.-->

Подсъдимата Мейзер е наказана да заплати в интерес на страната направените разходи по делото в Апелативния съд в размер на 2435 лв..

Решението може да се апелира или стачкува пред Върховния касационен съд. 

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР