Апелативният съд в София наложи мярка за неотклонение парична гаранция

...
Апелативният съд в София наложи мярка за неотклонение парична гаранция
Коментари Харесай

Пускат под гаранция шофьора на катастрофиралия автобус край Своге

Апелативният съд в София наложи мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лева на Григор Григоров - водача на авариралия рейс край Своге. Миналата седмица окръжният съд наложи " домакински арест " на Григоров, само че горната инстанция е решила, че тази мярка е тежка. Решението на апелативния съд е дефинитивно. Григоров остава без брошура и със възбрана да напуща страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според съда водачът на рейса не е с висока степен на социална заплаха, с цел да се одобри, че ще се укрие или извърши ново закононарушение. Поради това, както и поради здравословното положение на Григоров и данните, които са по делото, съдът реши, че мярката му би трябвало да бъде парична гаранция. Тя би трябвало да бъде импортирана до седем дни.

Автобус се прекатурна в дере на 25 август край Своге. Жертвите на пътния случай са 17 индивида, а потърпевши остават за лекуване в столични лечебни заведения. Разследването на нещастието бе поето от Националната следствена работа.

Прокуратурата притегли като обвинен водача на рейса Григор Григоров за причиняване на гибел и телесни повреди на пасажерите по несъобразителност. Освен за дейностите на водача следствието се води и в още две направления - към компанията транспортьор и към положението на пътя.

Междувременно предходната седмица нещастието докара и до оставките на трима министри - на районното развиване Николай Нанков, на превоза Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев. Премиерът Бойко Борисов изиска те да изоставен постовете си поради нещастието. Оттеглянето на членове на кабинета пък завихри политическите пристрастености.

Вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че партията му остава в обединението, само че с изискване. След траяло близо 4 часа съвещание на съдружния съвет в понеделник стана ясно, че обединението е постоянна. Очаква се идната седмица да се разисква въпросът с министерските оставки. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР