Апелативният съд в Пловдив потвърди мярката подписка на 72-годишния шофьор

...
Апелативният съд в Пловдив потвърди мярката подписка на 72-годишния шофьор
Коментари Харесай

Апелативният съд в Пловдив потвърди мярката подписка на шофьора, блъснал баба и внуче в с. Анево

Апелативният съд в Пловдив удостовери мярката " подписка " на 72-годишния водач Денчо Денчев, който предходната седмица блъсна в село Анево пресичащи баба и внуче, детето умря на място. Още преди съвещанието да стартира, близки и родственици на починалото 2-годишно момиченце се събраха пред съда на митинг с искане водачът да остане в ареста и да получи най-тежкото наказване.

" Съжалявам за случилото се. Не съм желал. Но не мога да върна времето обратно ", съобщи водачът Денчо Денчев.

Близките на починалото момиченце желаеха водачът Денчо Денчев да бъде арестуван, тъй като след случая той даде позитивна проба за марихуана, живее в чужбина и може да се укрие.

" Това е неприемливо, детенцето ми да го няма, а той да е на независимост, желаеме оптималната присъда за него ", добави бащата Станимир Станев.

" Фактите, че е бил с марихуана, обстоятелствата, че живее главно в чужбина, обстоятелствата, че е предизвикал гибел на пътя, това би трябвало да се вземе поради, той би трябвало да остане в ареста ", добави майката Ивелина Станева.

Съдът обаче реши, че Денчев няма заплаха да се укрие и липсват безапелационни доказателства, че той е бил под въздействието на наркотични субстанции. Положителната проба за марихуана юристът на водача изясни, че е поради няколко типа медикаменти, които той взима.

" Или неверен тест, или приложимост на медикаменти, които съдържат наркотично вещество, без той да е знаел за това ", разяснява Владко Мерджанов, юрист на водача.

Българска национална телевизия: Това, че се е движил с 30 километра в час, потвърдено ли е по някакъв метод?

" Не е потвърдено към момента, няма експертиза, това са негови пояснения, които той е дал ", съобщи Владко Мерджанов.

Предстои експертиза и на медикаментите, които Денчо Денчев пие поради три болести, които има. Самият той отхвърли да разяснява дали е приемал опиати.

" Много скърбя за нещастния случай. Това мога да кажа ", сподели водачът Денчо Денчев.

Решението на съда не предстои на обжалване.

" Ще организираме още веднъж митинги ", съобщи майката Ивелина Станева.

" Какво би трябвало да стане повече, с цел да има задържане под стража, какво би трябвало да стане – има смъртен случай, има междинна телесна щета ", сподели още Румен, дядо на починалото дете.

Бабата на починалото дете към момента е в болница в Пловдив в тежко положение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР