Апелативният съд отказа да измени мярката задържане под стража“, наложена

...
Апелативният съд отказа да измени мярката задържане под стража“, наложена
Коментари Харесай

Елена Удря остава в ареста. Още не е изтекъл разумният срок за делото за екстрадицията й -

Апелативният съд отхвърли да промени мярката „ задържане под стража “, наложена на румънката Елена Удря след ареста й у нас преди повече от месец.

Магистратите показаха, че към момента не е надхвърлен рационалният период за разглеждане на делото за нейната екстрадиция и при опция за скорошно решение на случая, изменение на мярката не е обосновано.

В допълнение съдиите показаха, че все още не е известно дали Елена Удря продължава да има подписан контракт за наем в България, с цел да разполага с място, на което би могла да обитава при положение, че напусне следствения арест. По тези аргументи тя ще изчака в следствения арест до 8 юни, когато ще е идващото разглеждане на настояването за екстрадиция.

Делото бе отсрочено през днешния ден поради голям брой документи, изпратени от Румъния в българския съд по-малко от 24 часа преди съвещанието, които би трябвало да бъдат преведени на български. 

48-годишната Удря бе арестувана на ГКПП-Кулата на 7 април при опит да напусне България. Тя бе оповестена за интернационално търсене, с цел да бъде задържана от румънските управляващи за осъществяване на влезнала в действие присъда от 6 година затвор за рушвет.

Бившият румънски министър на туризма изиска да остане у нас поради неприятните условия в пандизите в родината й. Но магистратите не почетоха настояването ѝ, откакто тамошните управляващи изпратиха отговор за изискванията в местата за изтърпяване на санкции в северната ни съседка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР